Nieuws Maatregelen

Code rood: vakantieparken in Nederland maken zich geen zorgen

Vakantieparken in Nederland maken zich geen zorgen over 'code rood' voor Nederland op de Europese coronakaart. Landal GreenParks, TopParken, Roompot en Center Parcs zeggen allemaal genoeg vraag van Nederlanders zelf te hebben om hun parken te vullen.

Van onze redactie 16 juli 2021

Beach lodge vakantiepark roompot

Bij Center Parcs gaat het in Nederland om ongeveer 20 procent van de gasten die uit het buitenland komen. Mochten er inreisbeperkingen komen, verwacht de organisatie geen problemen. ,,Dat zouden we oplossen door Nederlandse gasten die in bijvoorbeeld Duitsland verblijven uit te ruilen met Duitsers die naar ons land zouden komen", zegt een woordvoerder op AD.nl. Tot een aanzienlijk aantal annuleringen leidde de nieuwe onzekerheid nog niet.

Lees ook: Roompot neemt Landal GreenParks over en pakt stevig door in Europa

TopParken kreeg wel al een aantal afzeggingen binnen van bezorgde Duitse gasten. Zij zouden naar een park in Noord-Holland gaan waar 30 procent van de bezetting Duits is. Toch maakt de organisatie zich daar geen zorgen over. ,,Alles wat uitvalt, kunnen wij opvullen met Nederlandse gasten", zegt een woordvoerder.

Landal GreenParks ziet ook een grote vraag vanuit Nederlandse klanten voor zijn parken, met name voor lastminutes. Roompot spreekt van een markt 'waarin meer vraag is dan aanbod'. Over het mogelijk wegvallen van Duitse bezoekers zegt een woordvoerder zich dan ook geen zorgen te maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws