Nieuws Maatregelen

Kabinet: schrap koopavonden - INretail: spreiding oplossing veilig winkelen

INretail is verontrust over mogelijke beperking van de openingstijden. 'In het wankele evenwicht van zorg voor de gezondheid en het zoveel mogelijk door laten draaien van de maatschappij, heeft het schrappen van koopavonden en koopzondagen een compleet averechts effect', stelt de brancheorganisatie.

Van onze redactie 8 oktober 2020

Winkelstraat winkelen denbosch corona

Het kabinet denkt na over eventueel strengere maatregelen als het aantal besmettingen blijft toenemen of niet snel genoeg daalt, melden bronnen in Den Haag aan de NOS. De cijfers van dit weekend en vooral zondag zouden doorslaggevend zijn. ,,Vrijdag praat het kabinet al over strengere maatregelen", meldde politiek verslaggever Ron Fresen. ,,Die moeten er vooral voor zorgen dat het 's avonds stiller wordt op straat, dus dan gaat het om het schrappen van koopavonden en het eerder sluiten van de horeca."

'Kabinet denkt na over schrappen koopzondagen'

Ook over het schrappen van koopzondagen om het rustiger te krijgen als de meeste mensen vrij zijn wordt nagedacht. Er gaan ook geruchten over het invoeren van een avondklok, maar die kans acht Fresen klein. ,,De meningen zijn daar erg over verdeeld en er zitten juridische en praktische bezwaren aan."

INretail: juist ruimere openingstijden

'De retail adviseert juist ruimere openingstijden voor meer spreiding van klanten. In steeds meer gemeenten is dat al praktijk. Hiermee behouden we een veilige winkelomgeving voor klanten en medewerkers', stelt INretail.

'Daarnaast is het van wezenlijk belang voor het behoud van de leefbaarheid in onze dorpen en steden. Retailers zetten continue alles op alles voor die veilige winkelomgeving blijkt uit onderzoek van deze week. Alleen samen kunnen we corona aan, daar werken we met z’n allen aan in Nederland.'

Luister hier naar de De Ondernemer-podcast met INretail-directeur Jan Meerman over onder meer de coronamaatregelen en de druk op de retail.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.