Nieuws Maatregelen

Han de Hair: ‘Fijn dat Kuipers écht aandacht heeft voor sport’

Voor sportclubs en fitnesscentra bracht de persconferentie van 14 januari goed nieuws: de branche mag zaterdag weer open. De energie spatte dan ook af van Han de Hair, voorzitter van de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES), toen hij inbelde voor de radio-uitzending van De Ondernemer en New Business Radio direct nadat Rutte en Kuipers de aangepaste maatregelen hadden bekendgemaakt.

Van onze redactie 14 januari 2022

Sport bewegen han de hair foodfirst network

Han de Hair, voorzitter Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES): ,,Kuipers had een goed verhaal."

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

,,Met alles wat we nog kunnen en over hebben, gaan we volle bak aan de slag”, zo klonk het strijdbaar uit de mond van de voorman van de fitnessbranche. Met als kritische toevoeging: ,,Maar het heeft ons de afgelopen tijd wel veel gekost.” Ook zijn eigen sportschool Gymnasion in Joure opent zaterdag weer de deuren. ,,Ik ga absoluut open morgen”, zegt De Hair. ,,Ik heb een half uur na de persconferentie direct een nieuwsbrief uitgestuurd naar al onze leden dat ze morgen weer welkom zijn.”

Versoepeling van sportscholen ‘volslagen verrassing’

Over sommige branches lekten de versoepelingen dagen geleden al uit, maar de sportclubs zaten tot vrijdagavond in spanning. ,,Dit was echt wel een volslagen verrassing voor ons”, erkent De Hair. ,,Maar we zijn er klaar voor.”

Lees ook: Dit zijn de aangepaste corona-maatregelen van kabinet Rutte-IV

De VES-voorzitter werd ook positief verrast door de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de voormalige medisch bestuurder Ernst Kuipers. De D66-bewindsman besteedde in de persconferentie specifieke aandacht aan het belang van sport. ,,Kuipers had echt een goed verhaal”, zegt De Hair. ,,Er waait duidelijk een frisse wind, waarbij er eindelijk ook echt ruimte is voor sport. Ik voelde zijn betrokkenheid en was daar hartstikke blij mee.”

"Er waait duidelijk een frisse wind in het kabinet, waarbij er eindelijk echt ruimte is voor sport"

Han de Hair, Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES)

Nu is het zaak dat fitnessclubs weer echt de draad oppakken. Hoezeer ze geraakt zijn door de coronacrisis, is nu moeilijk te zeggen, aldus De Hair. ,,Dat zal op termijn blijken. Je kunt nu pas weer gaan ondernemen. Tot voor kort was het onmogelijk om planningen te maken. Nu kun je daar eindelijk weer mee aan de slag. Ik ga er daarbij van uit dat we echt niet meer dicht gaan.”

Direct na de persconferentie van vrijdagavond 14 januari vroegen we ondernemers en branchevertegenwoordigers naar hun eerste reacties op de coronamaatregelen. In de uitzending onder meer Ed Bindels, Gonny Eussen, Han de Hair, Niel van Hoff, Hubert de Leeuw, Jan Meerman, Frank Oostdam, Fred Rutgers, Cristel van de Ven, Jacco Vonhof, Won Yip, Hans Biesheuvel en Patrick Wessels. Podcasts van die gesprekken vind je terug op onze homepage.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws