Nieuws Maatregelen

Versoepelingen corona-maatregelen: Deze regels blijven en sneuvelen

Het kabinet schrapt de meeste coronaregels per woensdag 23 maart. Dat heeft minister Ernst Kuipers bekendgemaakt op een afgeschaalde persconferentie op 15 maart. Vanaf volgende week vervallen onder meer de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en de testverplichting voor binnenevenementen met meer dan vijfhonderd bezoekers, het thuiswerkadvies vervalt per direct.

Van onze redactie 15 maart 2022

Versoepelingen corona persconferentie 15 maart kuipers

Meld je nu aan voor de speciale lunch-nieuwsbrief van De Ondernemer, met op doordeweekse dagen het laatste ondernemersnieuws over (ook) de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief heeft ook een virtueel gesproken versie. Aanmelden doe je via deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Aanpassingen corona maatregelen per 23 maart:

  • 1G-beleid vervalt. Ook bij evenementen in binnenlocaties met meer dan 500 bezoekers hoeft geen negatieve coronatest meer te worden getoond
  • Mondkapjesverplichting in openbaar vervoer vervalt, het advies om een mondkapje in het ov te dragen blijft wel bestaan
  • Een negatieve test om het land in te reizen is niet meer verplicht
  • Advies om twee maal per werk thuis testen voor professionals in het onderwijs-advies vervalt
  • Afstand houden, handen wassen, ventileren en gebruik van mondkapje bij contactmomenten met kwetsbaren blijven adviezen.
  • Ook bij klachten testen en bij positieve test in isolatie gaan blijft als advies bestaan.
  • Het thuiswerkadvies vervalt als enige maatregel per direct.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent de persconferentie en de reacties erop? In ons liveblog houden we je op de hoogte.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws