Nieuws Maatregelen

FNV Recreatie geen voorstander testbewijzen dierentuinen en pretparken

FNV Recreatie, de vakbond voor medewerkers van recreatieparken, dierentuinen en pretparken, maakt zich zorgen over mogelijke voorwaarden vanuit de overheid die aan de aanstaande opening van de parken en dierentuinen verbonden worden. De verwachting is dat de parken en dierentuinen vanaf 19 mei bij gunstige coronacijfers weer open kunnen, maar de vakbond denkt dat dit geen succes wordt als een testbewijs daarbij verplicht wordt.

Van onze redactie 11 mei 2021

Dierentuin olifant

'Naast dat het aantal bezoekers fors aan banden wordt gelegd, is de gedachte dat alleen bezoekers met een negatief testbewijs toegang krijgen tot dierentuinen en pretparken. Gaat dit gebeuren, dan verwacht ik dat parken besluiten te wachten met openen tot er geen beperkende voorwaarden meer gelden", aldus bestuurder Johan Bijlsma van FNV Recreatie.

Lees ook: Teruglezen: 'Eerste dag versoepelingen prima verlopen'

Volgens de vakbond geven bezoekers aan dat vooraf testen hen ervan weerhoudt om naar een park te gaan. Zo werd een Fieldlab-proef bij de Efteling afgeblazen vanwege te weinig belangstelling onder potentiële bezoekers. Bijlsma: "Openen parken desondanks toch hun deuren en blijft het bezoekersaantal achter, dan wegen de baten van opening niet op tegen de lasten. Dit betekent negatieve resultaten die bovenop de forse inkomstenverliezen sinds de coronacrisis komen. Hierdoor staan banen binnen dierentuinen en pretparken op de tocht en zien we het gebeuren dat bedrijven willen bezuinigen op de huidige arbeidsvoorwaarden. Negatieve en ongewenste gevolgen voor de medewerkers."

FVN Recreatie stelt dat dierentuinen en pretparken afgelopen zomer hebben bewezen dat zij op een verantwoorde wijze, zonder verdere beperkende maatregelen, coronaproof geopend kunnen zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws