Nieuws Maatregelen

Snellere versoepeling: KHN in gesprek met kabinet

Vanwege de aanhoudende daling in de ziekenhuizen en de teststraten wordt stap 3 van het openingsplan mogelijk vervroegd. Restaurants mogen dan vanaf 5 juni weer open. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat de hele horeca binnen open gaat en blijft hier vol op inzetten tijdens de gesprekken met het kabinet deze week.

Van onze redactie 25 mei 2021

Horecabazen

De coronadeskundigen zijn optimistisch over de laatste ontwikkelingen, dus mogelijk wordt stap drie van het openingsplan naar voren gehaald en mogen restaurants vanaf 5 juni weer open. KHN pleitte eerder al voor 2 juni als ingangsdatum. 'Iedere verruiming is welkom, maar om écht het verschil te maken, moet de hele horeca open, ook binnen', meldt KHN op haar website.

Kabinet overweegt eerder te versoepelen; restaurants mogelijk 5 juni weer open

Bij de definitieve besluitvorming is het volgens KHN belangrijk dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen ‘horeca voor uit eten’ en ‘overige horeca’. Alle horeca moet uiterlijk bij stap drie ook ‘binnen’ open kunnen. 'Deze week hebben we opnieuw volop een hotline met overheid om dit te bewerkstelligen en hier gaan we ook vol mee door'.

Lees ook: Frank heeft een succesvol eetcafé. Hád. Nu: 120.000 euro schuld.

Mogelijke voortzetting steunpakket vanaf 1 juli

In de loop van deze week wordt de brief verwacht waarin het kabinet uitspraken zal doen over een mogelijk vervolg op de financiële compensatie vanaf 1 juli. Ook zal het kabinet ingaan op de opgelopen schulden rondom uitgestelde belastingen en andere terug te betalen steun.

'KHN zal vanzelfsprekend zo snel mogelijk een oordeel geven over de kabinetsplannen en heeft ingezet op voortzetting en versteviging van de pakketten. Cruciaal is dat KHN de afgelopen periode met een pro-actief Corona Herstelplan ook heeft ingezet op een concreet plan voor ná corona. In dit plan heeft KHN beschreven wat er op de korte en middellange termijn nodig is om de horeca toekomstperspectief te bieden'.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws