Nieuws Maatregelen

Jolanda Jansen (directeur Ahoy): 'Dit is voor onze sector een schijnopening'

De lijst woorden die Ahoy-directeur Jolanda Jansen niet meer kan horen wordt steeds langer: 'perspectief' is er zo een, 'routekaart' ook. Na de voorzichtige versoepeling kijkt Jansen naar de impact op haar bedrijf, het team en haarzelf. En dat is geen rooskleurig plaatje.

Van onze redactie 25 januari 2022

Jolanda Jansen directeur Ahoy

Jolanda Jansen, directeur van Ahoy Rotterdam. Foto: ANP

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Na elke persconferentie - ook deze dinsdagavond 25 januari - is er via deze website en New Business Radio het live radioprogramma 'Na Rutte en Kuipers' te beluisteren en te bekijken.

Luister hier naar het interview met Jolanda Jansen. Tekst gaat verder onder het audiofragment.

De directeur van Ahoy Jolanda Jansen is nog lang nog niet waar ze wil zijn wanneer we kijken naar de situatie sinds dinsdagavond na de persconferentie, zo zegt ze in de radioshow 'Na Rutte en Kuipers'. ,,Wat ons betreft is dit voor onze sector een schijnopening. Op anderhalve meter, met een pas, een mondkapje op en geplaceerd.''

Vooral de 1250 mensen maximaal in een ruimte voor evenementen is Jansen een doorn in het oog. ,,Bij (concertreeks, red.) De Vrienden van Amstel Live heb je normaal 14.000 tot 15.000 mensen in een zaal. Dan snap je dat we niets aan deze maatregel hebben. We snappen dat je een eerste stap moet nemen na deze zware lockdown. Maar wat ons betreft is dit een veel te kleine stap. Er is ook geen vooruitzicht op de volgende stap en hoe die stap gezet gaat worden. ,,'Perspectief'? Ik krijg het woord bijna niet meer over mijn lippen. 'Routekaart' en 'stip aan de horizon' ook niet."

''We snappen dat je een eerste stap moet nemen na deze zware lockdown. Maar wat ons betreft is dit een veel te kleine stap''

Jolanda Jansen, directeur Ahoy

Evenementenbranche moet begin maart honderd procent open: 'Dat kan ook, het is bewezen'

De evenementenbranche moet volgens Jansen begin maart weer voor honderd procent open. ,,En open blijven. Dat kan ook. Dat hebben we bewezen met alle Fieldlabs en de enige twee maanden de afgelopen 24 maanden dat we open zijn geweest. Het is mogelijk'', benadrukt de directeur van Ahoy.

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws