Nieuws Maatregelen

Kabinet akkoord met vergaande versoepelingen: coronapas in de ijskast

Het kabinet is akkoord gegaan met vergaande versoepelingen van de coronamaatregelen, melden ingewijden na berichtgeving van diverse media. Op 25 februari verdwijnt de coronapas grotendeels. In het nachtleven en bij grote evenementen binnen moet dan nog wel getest worden, de zogeheten 1G-maatregel. De verruiming van de coronaregels hebben groen licht van het OMT.

Van onze redactie 15 februari 2022

Laatste update: 15 februari 2022 15:53

Corona 2g 3g qr code

Foto: ANP

Blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws!

De komende dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

LEES HIER DE LAATSTE ONTWIKKELINGEN Liveblog persconferentie Kuipers: versoepelingen in drie stappen

Komende vrijdag kan de horeca en cultuursector weer open tot 01.00 uur en vervalt hier de vaste zitplaats. Ook mondkapjes zijn niet meer nodig. Verder wordt het thuiswerkadvies aangepast. Het advies is dan om de helft van de tijd thuis te blijven werken. Coronaminister Ernst Kuipers maakt de stappen dinsdagavond bekend tijdens de coronapersconferentie.

Reisadviezen aangepast, meer landen op geel

Ook reizen naar het buitenland wordt makkelijker. Vanaf woensdag worden namelijk ook de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast. Dan tellen coronacijfers niet meer mee. Het betekent dat meer landen buiten Europa op geel zullen gaan.

Eind volgende week, vrijdag 25 februari, verdwijnen vervolgens de meeste coronaregels. Afstand houden is dan niet meer nodig en de sluitingstijden worden losgelaten. Dan kan ook de nachthoreca de deuren weer volledig open zetten. Dan komt er ook een einde aan het coronatoegangsbewijs, 3G. De infrastructuur - de app, maar ook de bijbehorende wet - wordt wel achter de hand gehouden. Ook kan de coronapas in het buitenland gewoon gebruikt worden als dat nodig is

Lees ook: OMT geeft groen licht aan versoepelingen en kortere isolatie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws