Nieuws Maatregelen

Ondernemers kunnen weer beroep doen op versoberde loonsteun

Ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis kunnen met ingang van maandag voor de zesde keer loonsteun aanvragen bij het UWV. De subsidieregeling is voor deze periode wat versoberd. Nu veel lockdownmaatregelen zijn opgeheven, kunnen werkgevers geen 100 procent omzetverlies meer opgeven.

ANP 26 juli 2021

Steun ondernemers financieel now uwv

Beeld: Shutterstock

De zesde periode voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) bestrijkt de maanden juli tot en met september. Werkgevers bij wie de inkomsten in die periode met meer dan 20 procent daalden, kunnen het UWV vragen om een deel van hun loonkosten op zich te nemen.

Maximale omzetverlies dat kan worden opgeven ditmaal beperkt tot 80 procent

Het maximale omzetverlies dat ze kunnen opgeven, is ditmaal beperkt tot 80 procent. De overheid blijft wel, net zoals in de voorgaande periodes, 85 procent van de loonsom vergoeden. Een groot deel daarvan maakt het UWV als voorschot over. Het definitieve bedrag waarop werkgevers recht hebben wordt later vastgesteld.

'Het UWV merkte dat er in de vijfde NOW-periode veel minder behoefte was aan de loonsubsidies dan in voorgaande periodes'

Het UWV merkte dat er in de vijfde NOW-periode veel minder behoefte was aan de loonsubsidies dan in voorgaande periodes. In totaal werden 45.000 verzoeken om financiële steun goedgekeurd, goed voor voorschotten van zo'n 1,4 miljard euro. In de vierde periode ging het nog om 74.000 toegekende aanvragen en 3,2 miljard euro aan voorschotten.

Lees ook: Veel bedrijven kregen te veel NOW-steun: ruim 4 miljard euro moet terugbetaald worden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws