Nieuws Maatregelen

Opnieuw maatregelen: dit zijn de nieuwe coronaregels

Vanwege het stevige aantal coronabesmettingen móeten nieuwe maatregelen genomen worden, vindt het kabinet. Tijdens toch weer een coronapersconferentie meldden demissionair premier Rutte en gezondheidsminister De Jonge vrijdagavond dat stappen terug moeten gaan doen. Dit zijn die stappen tegen corona, alle regels gelden vanaf 10 juli 06.00 uur

Van onze redactie 9 juli 2021

Mark Rutte persconferentie 9 juli

Premier Rutte tijdens de persconferentie. Foto: ANP

Lees ook: LIVEBLOG: Coronaregels horeca en evenementen blijven nog dezelfde

Dit zijn de nieuwe maatregelen:

  • Anderhalve meter én placering weer verplicht
  • Horecasluiting om middernacht, discotheken en nachtclubs dicht
  • Testen voor toegang onder strengere maatregelen mogelijk
  • Voor retail en doorstroomlocaties blijven de huidige regels in stand

Lees ook: Liveblog: nieuwe maatregelen raken horeca en evenementen

Anderhalve meter weer altijd verplicht

Zowel binnen als buiten geldt de anderhalve meter verplichting weer altijd. Dit geldt ook voor horeca en op plekken waar testen voor toegang geldt. Voor horeca komt een mogelijkheid om te testen voor toegang, na die controle geldt een capaciteit van ruwweg tweederde van de capaciteit. In andere gevallen geldt de verhouding dat éénderde van de capaciteit gebruikt kan worden. In de horeca geldt dat een eigen zitplaats weer altijd verplicht is, er is geen uitzondering voor testen met toegang.

Horecasluiting om middernacht, geen discotheken en nachtclubs

Alle horeca dient de deuren om 0.00 uur te sluiten. Hierbij maakt het niet uit of de bezoekers zijn getest. Daarbij gaan discotheken en nachtclubs weer dicht. Daarnaast is het hebben van live-optredens, televisieschermen of andere vormen van live-entertainment verboden in de horeca.

In muziekcentra zijn optredens wel toegestaan, mits bezoekers een eigen zitplek hebben en de anderhalve meter wordt gehanteerd.

Meerdaagse evenementen niet toegestaan

Het is niet toegestaan om meerdaagse evenementen, zoals festivals, te organiseren. Ook hierbij geldt geen uitzondering meer voor testen voor toegang.

Geen veranderingen retail en doorstroomlocaties

Voor winkels, kermissen en andere vormen van retail en doorstroomlocaties veranderen de regels niet met de aanscherping. Zij mogen bezoekers blijven ontvangen met de huidige regel, één bezoeker per 5 vierkante meter.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws