Nieuws Maatregelen

Dit zijn sinds zondag de nieuwe coronamaatregelen

Onder meer een avondlockdown, de verplichte anderhalve meter afstand op meer locaties en meer weer nieuwe coronamaatregelen gaan zondag 28 november direct in. Het kabinet geeft bovendien dit dringende advies: blijf zoveel mogelijk thuis. We hebben de maatregelen op een rijtje gezet.

Van onze redactie 26 november 2021

Laatste update: 26 november 2021 20:55

28 november coronamaatregelen

Dagelijks verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG: Teruglezen: de persconferentie van 26 november

De coronamaatregelen op een rij:

  • Winkels en horeca zijn dicht tussen 17.00 en 05.00 uur, met uitzondering van supermarkten en drogisterijen, die mogen tot 20.00 uur open blijven.
  • Coronatoegangsbewijzen en placeren in de horeca blijven verplicht. Ongeveer eenderde van de totale capaciteit kan worden benut. Bij verplaatsen binnen geldt een verplichting van een mondkapje en anderhalve meter afstand houden. Afhalen/bezorgen blijft mogelijk.
  • Het advies voor reizen, thuisbezoek en thuiswerken is per direct dringender. Voor thuisadvies geldt een maximum van vier en één huishouden per keer. Doe zo veel mogelijk een zelftest. Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan,
  • Ook de amateursport gaat aan banden, trainen is na 17.00 uur niet toegestaan, alleen de profs mogen door - zonder publiek.
  • Anderhalve meter afstand én een mondkapje is verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt, zoals in de horeca, musea, beurzen, bioscopen en theaters. Er kunnen dus minder mensen naar binnen.
  • En er is nog een advies: als je op bezoek gaat of bezoek ontvangt, doe dan een zelftest. Per dag zijn thuis vier gasten welkom.
  • Medische contactberoepen, zoals bijvoorbeeld tandartsen, houden normale openingstijden - zij mogen dus wél in de avond open zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws