liveblog Maatregelen

Teruglezen: Versoepelingen vanaf 28 april: terrassen en winkels weer open, avondklok verdwijnt

In dit liveblog voor ondernemers volgen we het laatste nieuws over de versoepelingen van de coronamaatregelen, zoals aangekondigd door premier Rutte en coronaminister De Jonge. De buitenhoreca mag per 28 april weer open, winkels mogen klanten ontvangen zonder afspraak en de avondklok verdwijnt. Met reacties van brancheorganisaties, ondernemers en andere experts uit het bedrijfsleven.

Thuisbezorgd.nl laat mensen hapjes en drankje bestellen op terras

Maaltijdbestelwebsite Thuisbezorgd.nl gaat zich ook richten op bezoekers van terrassen. Aangesloten restaurants kunnen hun gasten straks eten en drinken laten bestellen via de app van Thuisbezorgd. Dan hoeft de klant niet te wachten met bestellen totdat de ober of serveerster bij het tafeltje langsgaat.

Met de stap speelt het platform in op de aangekondigde coronaversoepelingen, meldt ANP. De nieuwe optie komt volgende week gelijktijdig beschikbaar met de beperkte heropening van terrassen. Zelf zegt Thuisbezorgd zo restaurants een handje te helpen met de verwachte drukte en het hen zo makkelijk mogelijk maken om 'coronaproof' open te kunnen.

Aangesloten horecagelegenheden die gebruik willen maken van de mogelijkheid, hoeven hiervoor straks geen commissie te betalen aan Thuisbezorgd. Of de commissie altijd 0 procent blijft, durft een woordvoerster evenwel niet te zeggen.

Prima terrasweer vanaf 28 april

Koningsdag, komende dinsdag, verloopt waarschijnlijk droog met aardig wat zon, zo meldt ANP op basis van Weer.nl. Hetzelfde geldt voor de dag erna, als de terrassen weer opengaan. Dat betekent dus dat het prima terrasweer wordt. Mogelijk wordt het op Koningsdag 14 of 15 graden, met plaatselijk wat uitschieters naar boven. In de tweede helft van volgende week blijft het een afwisseling van zon en wolken, aldus Weer.nl.

Persconferentie over versoepelingen leidt tot zuinige reacties van ondernemers

Het kabinet heeft zoals verwacht versoepelingen op het coronabeleid bekendgemaakt. Hoewel met name horeca en retail iets meer speelruimte krijgen, zijn de eerste reacties vooralsnog vrij zuinig. Er wordt gesproken over een ,,eerste kleine stap".

Lees hier alle reacties naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond.

Ondernemersorganisaties: ‘Versoepelingen zijn eerste stap, maar gehoopt op meer, zeker voor horeca’

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat het kabinet eindelijk ruimte ziet voor wat versoepelingen van de maatregelen met ingang van 28 april. Daarmee gloort er voor ondernemers in horeca en detailhandel weer wat licht aan het einde van de tunnel. De ondernemersorganisaties hadden de versoepelingen voor de horeca wel graag ruimer gezien (met onder meer een latere sluitingstijd) en wijzen erop dat ook in andere gesloten sectoren – al dan niet met de inzet van testen - snel meer mogelijk is.

Lees hier welke belangrijke stappen volgens hen nu gezet zouden moeten worden.

coronacrisis retail winkelstraat leeg

'Versoepelingen horeca helpen veel cafés en restaurants niet'

Volgens FNV-bestuurder Edwin Vlek, die zich bij de vakbond richt op de horeca, biedt het openen van de terrassen geen oplossing voor een groot deel van de cafés en restaurants. En die terrassen mogen straks ook nog maar open zijn tot 18.00 uur. De versoepelingen zijn wat hem betreft maar een kleine stap voor de sector. ,,Het is fijn dat de horeca weer iets mag en dat er weer iets van perspectief is. We zijn wel teleurgesteld door de beperkingen die dit met zich meebrengt, waardoor de versoepelingen niet direct bijdragen aan herstel", aldus Vlek. Door de vele nog altijd geldende beperkingen kan er volgens hem eigenlijk niet gesproken worden van opening van de horeca.

Toch klinkt er ook optimisme na de aangekondigde versoepelingen. Syl Lammers, eigenaar en directeur van cateringbedrijf 't Pakhuis, zegt op Twitter blij te zijn met deze eerste stap, al benadrukt hij dat er nog genoeg te winnen valt. ,,Een volledige opening zou als een bevrijdingsfeest worden gevierd. Draagvlak blijft noodzakelijk. Op naar de volgende stap 100 procent compensatie."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Kabinet neemt ‘risico’ met versoepeling coronamaatregelen

MyChannels Video ID: 221456

Dit is de eerste stap van het openingsplan per 28 april

Op 28 april worden coronamaatregelen losgelaten of aangepast, meldde demissionair premier Rutte tijdens de persconferentie van 20 april. De eerste stap van het openingsplan wordt dus inderdaad genomen.

Lees in dit overzicht welke dat zijn.

ONL blij met eerste versoepelingen maar hamert op nijpende situatie ondernemers

,,Fijn dat er wat versoepelingen zijn en de heropening nu van start gaat", aldus de ondernemersvereniging ONL op Twitter in een eerste reactie op de persconferentie van dinsdagavond, over de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen. ,,Voor veel ondernemers is er nog geen oplossing en voor velen is de situatie nijpend. 

ONL stuurde vandaag vandaag een brief naar het kabinet waarin de organisatie het kabinet oproept om drie zaken direct in gang te zetten:

 • Verbetering van de communicatie over o.a. voorwaarden en richtlijnen
 • Verlenging steunmaatregelen en duidelijkheid over (belasting)schulden
 • (Tijdelijk) loslaten/verruimen regelgeving

Lees hier de volledige brief.

Eerste versoepelingen vanaf 28 april: terrassen en winkels weer open, avondklok verdwijnt

De buitenhoreca mag vanaf woensdag 28 april weer open en winkels mogen klanten ontvangen zonder afspraak. Ook loopt dan de avondklok af, om half 5 's ochtends. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond bekend in de persconferentie over de bestrijding van de coronapandemie in Nederland. Hiermee worden de eerste stappen gezet van het openingsplan. Dit openingsplan gaat in vijf stappen, waarmee we rond begin deze zomer afscheid kunnen nemen van de meeste coronamaatregelen.

De versoepeling van maatregelen voor winkels en horeca gaat wel gepaard met de nodige voorwaarden. Winkels mogen tot 20 uur openblijven, maar er geldt een maximum voor het aantal klanten. Kleine winkels mogen spontaan maximaal twee mensen per verdieping toelaten, voor grote winkels geldt een maximum van één klant per 25 vierkante meter. Mocht het te druk worden, dan kunnen winkels worden gesloten. Mondkapjes blijven binnen verplicht, en klanten moeten zoveel mogelijk alleen komen.

De terrassen mogen van 12 uur ‘s middags tot 18 uur ‘s open. Per terras zijn maximaal vijftig gasten toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij iedereen tot hetzelfde huishouden behoort. De tafels moeten op 1,5 meter van elkaar staan, tenzij er kuchschermen tussen staan. Gasten krijgen vooraf een checkgesprek, worden geregistreerd en moeten reserveren. Dat laatste mag ook ter plekke.

Ook scholen en onderwijsinstellingen gaan verder open. Het advies voor thuisbezoek gaat van 1 naar 2 personen. Bij uitvaarten mogen honderd mensen aanwezig. Het CBR gaat weer theorie-examens voor rijbewijzen afnemen.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tijdens de persconferentie van dinsdag 28 april.

Uitvaartverzorger Monuta blij, maar hekelt afstandsregels

Uitvaartverzorger Monuta, een van de grotere uitvaartondernemingen van het land, reageert blij op de mogelijke versoepeling van het maximumaantal mensen dat op een uitvaart aanwezig mag zijn. Wel hekelt het bedrijf de 1,5 metermaatregel. "We zijn heel blij, maar de heftigste maatregel voor de uitvaartbranche is nog altijd de 1,5 metermaatregel. Daardoor is er geen fysiek contact mogelijk."

Het demissionair kabinet is volgens ingewijden van plan om tijdens de persconferentie van dinsdagavond aan te kondigden dat vanaf 28 april het maximumaantal mensen bij een uitvaart omhoog mag van de huidige toegestane 50 naar 100 mensen. Monuta verwacht dat de aanvragen voor verplaatsingen van uitvaarten zullen binnenstromen. "Dat hebben we tot nu toe na versoepelingen gezien, dat mensen willen kijken of er dan meer mensen kunnen komen." Daarnaast wijst Monuta op de capaciteit bij uitvaarten. Er mogen dan misschien wel meer mensen komen straks, maar dat betekent niet dat elke uitvaartlocatie daar ook de ruimte voor heeft, vanwege de 1,5 meter afstand die nog gehouden moet worden.

ANVR: 'Reisbranche heeft niks aan mogelijke versoepelingen'

De reisbranche heeft voorlopig niets aan eventuele versoepelingen, zegt ANVR. De toeristensector in het buitenland zit volgens de branchevereniging namelijk niet te wachten op reizigers uit een land met een hoog aantal besmettingen. ,,We willen voorkomen dat Nederlanders niet welkom zijn in andere landen omdat wij hoge besmettingen hebben. Wat mij betreft bijten we nog even op de tanden", zegt ANVR-directeur Frank Oostdam.

De ANVR hoopt nog steeds dat Buitenlandse Zaken half mei het generieke reisadvies opheft. ,,Daardoor wordt het mogelijk elk land afzonderlijk te beoordelen." Dan is er perspectief, als er openingen zijn om naar landen te gaan die toeristen verwelkomen, zegt hij. Zo stelt Griekenland zichzelf alweer open voor buitenlandse toeristen.

'Markten weer helemaal open zou fantastisch zijn'

Voorzitter Louise Wesselius van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) laat in een reactie op de aangekondigde versoepeling weten het fantastisch te vinden als de markten weer helemaal open mogen. ,,Hier hebben we voor gestreden", aldus Wesselius naar aanleiding van berichtgeving door RTL Nieuws op basis van ingewijden.

Vorige week diende nog een kort geding waarin de brancheorganisatie eiste dat alle marktkramen weer moeten worden toegelaten op de markt. Nu mogen alleen kramen open die voedingswaren verkopen of essentieel geachte drogisterijwaren. Andere marktkooplieden worden geweerd om coronabesmettingen te voorkomen. De rechter doet op 28 april uitspraak in de zaak, al gaf die tijdens de eerdere zitting van 14 april aan te hopen dat dit niet meer nodig zou zijn. De CVAH wilde nog niet zeggen wat de voorgenomen verruiming kunnen betekenen voor het kort geding. Mogelijk wil de branchevereniging alsnog een uitspraak van de rechter, voor het geval dat het kabinet besluit de lockdownmaatregelen in de toekomst weer in te voeren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Bierbrouwers staan klaar om horeca te bevoorraden

Nederlandse bierbrouwers staan klaar om horecazaken te bevoorraden. Heineken, Grolsch en Swinkels laten weten voldoende bier op voorraad te hebben en al hun klanten binnen een week van voorraad te kunnen voorzien. ,,We zijn er dag en nacht mee bezig, dit komt niet onverwachts", zegt een woordvoerder van Grolsch. Ook Swinkels, brouwer van onder meer Bavaria, is al aan het bevoorraden. De brouwer heeft horecarelaties gevraagd hun bestellingen op tijd door te geven, aldus een woordvoerster. Extra bier brouwen hoeft niet, het bedrijf heeft ook een grote exportmarkt.

Heineken moet een flinke operatie uitvoeren wanneer het kabinet besluit dat er versoepelingen mogelijk zijn. Volgens een woordvoerder hebben achtduizend klanten van de brouwer een terras en zullen er vanaf woensdag flink wat vrachtwagens van Heineken op de weg te zien zijn. ,,We staan in de startblokken", zegt een woordvoerder.

De buitenhoreca mag vanaf 28 april onder voorwaarden weer open.

Kabinet zet versoepelingen door: Terrassen om zes uur dicht, geen uitzondering voor Koningsdag

Naar verluidt mag de buitenhoreca vanaf 28 april weer open, van 12 uur ‘s middags tot 18 uur ‘s avonds. Dat zal het kabinet vanavond bekendmaken, meldt het AD op basis van ingewijden. Er wordt gedacht aan een maximum van twee mensen aan een tafeltje of meer als de mensen uit hetzelfde huishouden komen. Ook zou de opening gepaard gaan met een eindtijd. Winkels mogen tot 20 uur open blijven en klanten ontvangen zonder afspraak. Op Koningsdag, een dag eerder, zijn de huidige lockdownregels nog van kracht.

Ook zou het kabinet de zogeheten Fieldlabs 'on hold' willen zetten als de bezetting van de intensive cares boven de 900 ic-bedden komt. Vervolgens wordt opnieuw gekeken of het evenement kan doorgaan.

De verwachte versoepelingen:

 • Terrassen, winkels en weekmarkten gaan onder voorwaarden open
 • De avondklok verdwijnt
 • Aanpassing advies voor thuisbezoek: van 1 naar 2 personen
 • Fysiek onderwijs in het hbo en op universiteiten vanaf 26 april
 • Uitvaarten mogen bijgewoond worden door honderd mensen
 • Theorie-examens gaan weer van start bij het CBR.

Bekijk de video hieronder.

MyChannels Video ID: 221388

ONL doet noodoproep aan kabinet

ONL heeft een brief gestuurd aan het demissionaire kabinet Rutte over de heropening van de economie. Volgens de ondernemersorganisatie is er op dit moment bij veel ondernemers onduidelijkheid over hoe en wanneer de economie weer open kan en ontbreekt het ondernemers aan  noodzakelijke handvatten. ONL duidt tevens op de vele (belasting)schulden en grote problemen met voorraden. De organisatie roept het kabinet op om drie zaken direct in gang te zetten:

 • Verbetering van de communicatie over o.a. voorwaarden en richtlijnen
 • Verlenging steunmaatregelen en duidelijkheid over (belasting)schulden
 • (Tijdelijk) loslaten/verruimen regelgeving

Lees hier de volledige brief.

Winkels hopen op versoepeling maatregelen, maar waken voor teleurstelling

Grote winkelketens als HEMA, Blokker, IKEA en Intergamma zeggen blij te zijn met de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor ze hun deuren naar verwachting per 28 april weer 'normaal' kunnen openen. Wel houden zij, huiverig voor teleurstellingen, een slag om de arm en wachten de persconferentie van premier Rutte af.

Een woordvoerster van de HEMA laat weten dat de winkelketen 100 procent klaar is om weer open te gaan. ,,De situatie zal waarschijnlijk lijken op hoe het was voor de lockdown." In november mochten de winkels één klant per 10 vierkante meter verwelkomen, nu wordt dat waarschijnlijk één klant per 25 vierkante meter. Ook Blokker zou het “fantastisch" vinden weer open te mogen. ,,We trekken het draaiboek van november weer uit de kast, met wat aanpassingen. We zijn positief gestemd dat we weer veilig open kunnen, maar we horen het graag eerst nog officieel van meneer Rutte." Meubelketen IKEA merkt op dat de winkels eerder onder voorwaarden open mochten en dat ze er ook nu klaar voor zijn. Maar de zegsvrouw van de woonwinkelgigant benadrukt eveneens de persconferentie van premier Rutte af te wachten.

Winkeliers zijn blij dat winkelen op afspraak over ruim een week tot het verleden behoort.

Versoepelingen? Blij mee, maar INretail wil 'het Rutte nog horen zeggen'

Winkeliers zijn blij dat winkelen op afspraak over ruim een week tot het verleden behoort. Brancheorganisatie INretail wil het demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond nog horen zeggen, maar gaat ervan uit dat de winkels vanaf 28 april onder voorwaarden weer opengaan voor klanten zonder afspraak, is in deze reactie te lezen.

Hubert Bruls (Veiligheidsberaad): 'Alles wat je openstelt of versoepelt, levert nieuwe vragen op'

Burgemeesters van het Veiligheidsberaad zijn tevreden nu het lijkt dat de eerste stappen van het openingsplan kunnen worden gezet. Al weken adviseren zij het kabinet buitenactiviteiten zoals terrassen, markten en dierentuinen weer toe te staan. ,,Wij zijn er erg voor om stappen te zetten en mensen perspectief te bieden", zegt Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen (foto).

Bruls kan nog niet aangeven welke voorwaarden er gaan gelden voor onder meer terrassen, als zij inderdaad open mogen. ,,Dit gaat uitdagingen opleveren. Alles wat je gaat openstellen of aan maatregelen versoepelt, levert nieuwe vragen op. Maar dat hebben we vorig jaar ook meegemaakt. Mensen perspectief bieden door dingen te versoepelen, weegt verreweg op tegen de nieuwe vragen die het oplevert."

veiligheidsberaad bruls burgemeester nijmegen

Horeca-ondernemer De Vos: 'Voorwaarden gaan chaos veroorzaken'

Het lijkt er op dat voor horeca coronamaatregelen versoepeld gaan worden, maar dat wel onder de nodige voorwaarden. Iemand die vanavond dan ook met extra belangstelling naar de persconferentie zal kijken is Johan de Vos van Koninklijke Horeca Nederland en eigenaar van café Boerke Verschuren in Breda. Bekijk de video hieronder.

MyChannels Video ID: 221300

'Winkelen op afspraak komt te vervallen'

Het is straks niet meer nodig om online een afspraak te maken om te winkelen. Die regel vervalt zeer waarschijnlijk, meldt NOS op basis van ingewijden. Tegelijkertijd blijft er volgens de publieke omroep wel een maximum gelden voor het aantal klanten dat binnen is. Op dit moment is in winkels maximaal een klant per 25 vierkante meter toegestaan, met een maximum van vijftig klanten per winkel.

InRetail constateert dat één op de vijf mensen niet komt opdagen voor de afspraak en ziet dat de reserveringsagenda leeg blijft. Volgens INretail zit de winkelsector in een wurggreep en gaat deze failliet. Ondernemers moeten privégelden aanspreken om te overleven. De voorjaarsgoederen moeten de omzet opleveren voor ondernemers om de rekeningen te kunnen betalen. Tienduizenden banen staan volgens de vereniging op het spel.

winkelen op afspraak corona lockdown

Breda geeft geen vergunning voor testevenement 538

De burgemeester van Breda geeft geen vergunning voor het Fieldlab-testevenement 538 Oranjedag, dat zaterdag zou plaatsvinden in de stad. Vanwege de oplopende maatschappelijke onrust kan het evenement ‘niet meer veilig en verantwoord plaatsvinden’. 

,,Er is zoveel commotie en onrust hierover. Dat is doodzonde, maar het is niet anders", aldus burgemeester Paul Depla. Radio 538 komt nu met een alternatief Koningsdagfeest.

Er zouden 10.000 mensen worden toegelaten bij het festival, maar de politie kreeg volgens de gemeente steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de fieldlabs aan zou trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien. ,,Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld", aldus Depla aan het AD.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Kabinet ziet ruimte voor mogelijke versoepelingen (video)

MyChannels Video ID: 221182

Het openingsplan: hoe zit dat ook alweer?

Even terug: het openingsplan, de term viel voor het eerst bij de vorige persconferentie Rutte-De Jonge. Wat zit er dan precies in die eerste stap van dat 'openingsplan'? Het kabinet kijkt dan naar het schrappen van de avondklok, het versoepelen van de bezoekregeling van maximaal 1 naar maximaal 2 bezoekers en het openstellen van terrassen.

Dat laatste zou wel onder strenge voorwaarden vallen: zo zou het gaan om maximaal twee bezoekers per tafeltje die afkomstig zijn uit één huishouden. Om 18.00 uur zouden de terrassen moeten sluiten. De versoepelingen zouden op 28 april ingaan.

Op de persconferentie morgen zou ook duidelijk kunnen worden of de detailhandel onder voorwaarden open kan. Duidelijk was al dat vanaf 26 april weer een dag in de week fysiek onderwijs wordt toegestaan voor het hbo en op de universiteit.

'Op 28 april worden strengste coronamaatregelen versoepeld'

Het kabinet besluit formeel pas morgen, maar het oordeel hangt al in de lucht: het AD weet te melden dat op 28 april de strengste coronamaatregelen worden versoepeld. Haagse bronnen melden dat de ‘seinen op groen’ staan, ook binnen het OMT ziet men ‘lichtpuntjes’, morgen is er weer een persconferentie. ,,Met potlood tekenen we nu voor de eerste stap van versoepelingen.”

De vorige week gepresenteerde openingsstrategie van het kabinet voorziet op 28 april de beëindiging van de avondklok (en verruiming van de thuisbezoekregels), ook kunnen terrassen dan worden heropend (onder voorwaarden) en winkels krijgen ruimere openingstijden, aldus het AD.

rutte binnenhof persconferentie versoepeling

Minister ziet dilemma's rond Fieldlabs, maar legt bal bij gemeenten

Minister Tamara van Ark van Medische Zorg snapt dat er in de zorgsector bezorgdheid heerst over de proefevenementen die de komende tijd worden georganiseerd, zoals het Oranje-feest van Radio 538 in Breda. Of dergelijke evenementen kunnen doorgaan is een beslissing van de gemeenten, zegt ze. 

Met de Fieldlab-evenementen wil het kabinet kijken hoe evenementen veilig kunnen worden georganiseerd. De bewindsvrouw ziet ,,een aantal dilemma's" met betrekking tot het feest van 538. Er is drukte in de zorg, maar aan de andere kant zijn er ondernemers bij wie het water inmiddels tot over de lippen staat. Die willen ,,laten zien, en wetenschappelijk bewezen zien" hoe het wel kan. Over de petitie tegen het Oranjedag-feest, inmiddels ruim 350.000 keer getekend, wilde Van Ark niks zeggen.

In twee uur 45.000 inschrijvingen bij Corendon en TUI voor testfreis Gran Canaria

Bij zowel Corendon als TUI zijn in de eerste twee uur bijna 45.000 inschrijvingen binnengekomen voor deelname aan een proefreis naar Gran Canaria. Bij Corendon ging het om bijna 25.000 aanmeldingen voor de Fieldlab-reis, bij TUI om ruim 20.000. Bij beide touroperators stromen de aanmeldingen nog binnen. Je kunt je bij beide touroperators aanmelden voor de reis.

Al 45.000 aanmeldingen voor de proefreis naar Gran Canaria

Sunweb: proefvakantie Rhodos geslaagd

De testvakantie op Rhodos is achter de rug, alle 188 deelnemers hebben een negatieve coronatest afgelegd en keren vandaag terug naar huis. Volgens reisorganisatie Sunweb is de proef geslaagd. ,,De vakantie laat zien dat de veiligheidsprotocollen goed werken. Dit geeft aan wat de kracht is van georganiseerde reizen. We zijn in staat om direct te reageren en te handelen. De deelnemers te contacten en de veiligheidsprotocollen te activeren indien nodig’’, aldus woordvoerster Martine Langerak van Sunweb in het AD. Sunweb kreeg zo'n 25.000 aanmeldingen binnen voor een kleine 200 plaatsen.

Bij touroperators Corendon en TUI stromen de inschrijvingen voor de tweede proefvakantie van Fieldlab naar Gran Canaria inmiddels binnen. De animo blijkt groot, in de eerste twee uur kregen zij bijna 45.000 aanmeldingen te verwerken.

Mogelijk dinsdag persconferentie-Rutte

Het kabinet hakt dinsdag de knoop door over versoepelingen van coronamaatregelen. Er zijn ‘positieve signalen’ dat dit mogelijk gaat worden, stellen ingewijden als de belangrijkste uitkomst van het Catshuisoverleg van een deel van het kabinet met het OMT, is in dit artikel te lezen. 

Aanstaande dinsdag is er zeer waarschijnlijk een nieuwe persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge. Dan wordt onder meer duidelijk of de terrassen dan toch 28 april open gaan, detailhandel onder voorwaarden op een andere manier open kan en of het advies wordt maximaal twee bezoekers per dag te ontvangen in plaats van één.

Gemeenteraad Breda bijeen over Fieldslab-event 538

Fieldlab Evenementen benadrukt dat het grote Oranjefeest van Radio 538 komende zaterdag in Breda niet bedoeld is als de klap in het gezicht van de zorg. De organisatie denkt dat de resultaten van het proefevenement juist iets kunnen betekenen voor de samenleving.

De gemeenteraad van Breda komt maandagavond bijeen voor een extra vergadering, inmiddels zijn er bijna 300.000 handtekeningen ingezameld tegen het event. Lees hier het volledige artikel.

538 fieldlab bred koningsdag

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws