Nieuws Maatregelen

Nieuwe persconferentie-Rutte 5 november, 'dat duurt onverantwoord lang'

De PvdA vindt dat het OMT sneller bijeen moet komen om advies te geven over het stijgend aantal besmettingen met het coronavirus. De afgelopen weken loopt het aantal besmettingen snel op en komen steeds meer mensen met het coronavirus in het ziekenhuis te liggen. Attje Kuiken vindt het 'onverantwoord' als het demissionaire kabinet blijft afwachten.

Van onze redactie 24 oktober 2021

Laatste update: 25 oktober 2021 14:30

Persconferentie 13 april premier rutte

Archieffoto: ANP.

Liveblog persconferentie

Dinsdag 2 november is een nieuwe persconferentie van Rutte en De Jonge, met daarin vermoedelijk nieuwe coronamaatregelen. In deze liveblog houden we je op de hoogte.

Het Outbreak Management Team (OMT) is de belangrijkste adviseur van het kabinet bij de bestrijding van het coronavirus. Vrijdag komt het OMT bijeen voor een nieuw advies aan het kabinet. Precies een week later - vrijdag 5 november - staat een nieuwe coronapersconferentie met demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gepland.

'Geen urgentie bij kabinet'

Kuiken vindt nog twee weken wachten voordat het kabinet met nieuwe stappen komt te lang duren met de oplopende cijfers. Zij mist urgentie bij het kabinet. Ingewijden melden dat deze gedachte bij meer politici leeft en daaromtrent vragen te verwachten zijn. Ziekenhuisbestuurders riepen zaterdag in dagblad Trouw het kabinet al op om maatregelen te nemen.

Lees ook: INretail-directeur Meerman verwacht geen rentree van het mondkapje

'Toename coronabesmettingen was verwacht'

,,De overheid moet mensen ervan bewust maken dat corona nog niet voorbij is en hameren op maatregelen zoals het houden van de anderhalve meter en thuiswerken. De urgentie van de boodschap is compleet verloren gegaan. Als je nu wacht, dan kom je op een punt dat je zwaardere maatregelen nodig hebt", zei Chantal Bleeker-Rovers van het Radboudumc in Trouw.

Het kabinet blijft waakzaam, maar ziet nog geen reden om de zaak te versnellen, aldus ingewijden. De toename van het aantal besmettingen was verwacht en ingecalculeerd toen eind september de coronamaatregelen werden versoepeld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws