Nieuws Maatregelen

Volgende week spoedbijeenkomst KHN en kabinet

Vandaag heeft er een spoedoverleg plaatsgevonden tussen demissionair minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) en KHN over de - begrijpelijk - opgelopen emoties bij horecaondernemers na het nieuws van de persconferentie van vrijdag. KHN heeft de zorgen van horecaondernemers opnieuw onder de aandacht gebracht. Dit meldt KHN op haar website.

Van onze redactie 13 november 2021

Horeca sluiting terras

Foto: ANP.

Ferd Grapperhaus gaf aan begrip te hebben voor de emoties en onzekerheid van horecaondernemers en gaf tegelijk aan dat we met zijn allen samen moeten werken om het virus onder controle te krijgen, is op de KHN-website te lezen.

Spoedbijeenkomst over 'smart solutions'

KHN heeft de zorgen die leven bij leden wederom goed toegelicht en dat heeft geresulteerd in de belofte van de minister voor een spoedbijeenkomst volgende week met minister Blok (Economische Zaken & Klimaat) en hemzelf met KHN om te kijken naar ‘smart solutions’ hoe maatregelen eventueel beter of slimmer kunnen worden gemaakt en toegepast. En uiteraard over de financiële compensatie.

Lees ook: Liveblog persconferentie: de coronamaatregelen én reacties

'Inloop tot 20 uur-model' voorkomt drukte

Minister Grapperhaus gaf het belang aan van naleving van de bestaande regels en dat dat de beste manier is om het virus onder controle te krijgen. KHN gaf aan het nogmaals te willen hebben over een slimmere manier van de maatregelen inzetten zoals het ‘inloop tot 20 uur-model', waarbij gasten slechts tot 20 uur bij een horecagelegenheid naar binnen mogen. Gasten die dan binnen zijn, mogen zo lang blijven als de oorspronkelijke sluitingstijd. Deze methode brengt niet meer vervoersbewegingen met zich mee en voorkomt het zogenaamde kroeghoppen waar het OMT bang voor is. Daarnaast voorkomt het drukte en ophopingen in de publieke ruimte rond 20 uur, vermindert het de kans op doorgaan thuis met feesten en ook illegale feesten. En de geleidelijke(re) uitstroom zal het ook voor handhavers beter te behappen maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws