Nieuws Maatregelen

QR-strijd horeca: weer sympathisanten bij pasweigeraar Waku Waku

Demonstranten blijven het op last van de gemeente Utrecht gesloten restaurant Waku Waku in Utrecht ook woensdag steunen. Het restaurant moest dicht omdat het gasten weigerde te controleren op hun coronatoegangsbewijs. Donderdag volgt er een kortgeding over de sluiting.

NU.nl 29 september 2021

Qr strijd horeca sympathisanten waku waku

Nadat de exploitant van Waku Waku de menigte dinsdag toesprak, begon de restauranthouder met de verkoop van frisdrank aan de deur. Foto: ANP

De paar aanwezige demonstranten zeggen tegen NU.nl dat ze er al sinds dinsdag staan en later afgelost worden door andere actievoerders.

Driehonderd sympathisanten bij symbolische heropening

De gemeente had de sloten van het restaurant dinsdag vervangen. Toch slaagde de eigenaar er in de deuren open te breken. 's Avonds verkocht Waku Waku drankjes vanuit de deuropening aan de zeker driehonderd sympathisanten die waren afgekomen op de 'symbolische heropening'. Het werd zelfs zo druk dat burgemeester Sharon Dijksma mensen opriep naar het nabijgelegen Vredenburgplein te gaan, omdat daar meer ruimte was.

Lees ook: Sloten door politie vervangen bij coronapas-weigeraar Waku Waku

Donderdag kort geding bij de rechtbank

Voorafgaand aan de opening vond er een gesprek plaats tussen de gemeente en de ondernemer, waarbij Dijksma aanwezig was. Zij zei dat 'het restaurant dicht is en blijft'. De exploitant van het restaurant probeert via de rechter af te dwingen dat Waku Waku weer open mag. Hierover dient donderdagochtend een kort geding bij de rechtbank in Utrecht.

Ondertussen is er ook een crowdfundingactie opgestart voor het restaurant. Die heeft tot nu toe meer dan 212.000 euro opgeleverd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws