Nieuws Maatregelen

Sportscholen gaan uit protest open met ‘stilzitten is geen optie’ actie

De fitnesscentra willen ook open. Om die reden houden ze aanstaande zaterdag de actie ‘stilzitten is geen optie’. Inmiddels hebben meer dan 180 sportscholen zich bij dit initiatief aangesloten om geheel coronaproof een training te gaan aanbieden.

Van onze redactie 25 februari 2021

Sportscholen gaan open

Het is onduidelijk wanneer de sportscholen in Nederland weer open kunnen gaan. Foto: Pixabay

,,Het doel is om bij het kabinet onder de aandacht te brengen hoe belangrijk sport is om ons weerbaarder te maken. Stilzitten is voor niemand een optie; bewegen is van levensbelang”, stelt Yvonne Smits, woordvoerder van Exclusieve Sportcentra. ,,Het idee voor deze actie is afkomstig van onze collega’s in België. Ook daar zijn de sportscholen ook nog steeds dicht, maar is het door hun actie duidelijk bij de politiek dat sportscholen een belangrijke functie vervullen bij het gezond houden van de bevolking.”

De tekst gaat onder de video verder.

MyChannels Video ID: 199857

Exclusieve Sportcentra is een overkoepelende organisatie waarbij de 106 beste sportcentra van Nederland én Vlaanderen zijn aangesloten. Smits: ,,NL Actief, de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven, staat achter dit initiatief. Er sluiten zich steeds meer sportscholen bij ‘stilzitten is geen optie’ aan.

Basic-Fit en Fit For Free doen niet mee aan de actie. Hoewel ook zij hopen dat de sportscholen snel weer open gaan. Wel steunen Basic-Fit en Fit For Free het initiatief van NLActief #wewillenweer.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.