Nieuws Maatregelen

Nabij Schiphol en in Huizen: Tim Coronel opent coronateststraten

Wat voor autocoureur/ondernemer Tim Coronel begon met het beschermen van zijn eigen monteurs in de aanloop naar Dakar 2021, is uitgelopen op het openen van twee coronateststraten. Zelftesten had ie-al, Flowflex is namelijk zijn merk.

Robbert Daalder 9 juli 2021

Tim coronel coronateststraat hoofddorp dakar

Tim Coronel heeft negentien plaatsen in zijn coronateststraat in Hoofddorp. Foto: Tim Coronel.

Je verwacht het niet van hem, maar eigenlijk toch ook weer wel: autocoureur/ondernemer Tim Coronel die twee coronateststraten opent. Een nobel initiatief, maar de timing lijkt tegen te zitten nu de coronacijfers weer een vlucht nemen en de vakanties in het buitenland in het water lijken te vallen. Coronel zou Coronel echter niet zijn als hij zich hierdoor uit het veld zou laten slaan.

Zijn testlocatie in het Brugrestaurant over de A4 bij Hoofddorp zou ideaal zijn om op weg naar Schiphol een PCR-test te ondergaan. De gang naar het vliegveld lijkt echter versperd te worden wanneer Nederland ‘op rood’ wordt gezet. Coronel geeft toe dat hij dát probleem niet kan tackelen, maar dat hij zich geen zorgen maakt over de bezetting van zijn testplaatsen.

Opleving coronavirus zorgt voor volle teststraten

,,Het is heel simpel. Op de coronacijfers heb ik nu eenmaal geen invloed en als ondernemer weet je nooit iets 100 procent zeker. Maar deze testlocatie staat er nu toch al en ik verwacht er evengoed heel veel van.” Een opleving van het virus betekent een toename van het aantal testen, luidt zijn redenatie. ,,Kijk maar om je heen, de teststraten staan momenteel helemaal vol. En is het niet om coronaklachten, dan wil men er gewoon zeker van zijn dat zij het coronavirus niet hebben.”

Lees ook: Liveblog: nieuwe maatregelen raken horeca en evenementen

Wat heeft je geïnspireerd om dit te doen?

,,Het klinkt misschien gek, maar de Rally van Dakar 2021. In de aanloop naar dit evenement waren wij met veertien man aan onze auto bezig. Omdat we niemand konden missen, heb ik continu sneltesten bij mijn jongens afgenomen. Niemand raakte besmet. Eenmaal thuis kreeg ik een bekende op bezoek die dringend sneltesten nodig had. Daar kon ik hem aan helpen omdat ik er nog genoeg over had van Dakar. Dit is uitgelopen op een handeltje dat ik de naam bestelsneltesten.nl heb gegeven. Je kent het gevoel van onzekerheid toch wel wanneer je corona gerelateerde klachten hebt en de hele avond in de stress zit omdat dit vervelende gevolgen kan hebben? Daar wilde ik van af zijn. En de mensen in mijn omgeving ook. We hebben inmiddels 4 miljoen sneltesten verkocht. De zelftesten van het merk Flowflex zijn van mij.”

"Zodra jij een teststraat kunt inrichten die er netjes uitziet, kun je een inspecteur langs laten komen voor een uitgebreide check. Is die in orde, dan kun je aan de slag"

En dat heeft nu dus geleid tot het openen van twee teststraten?

,,Dat klopt. Eentje in Huizen (waar Coronel oorspronkelijk vandaan komt en Coronel Kartracing is gevestigd, red.) en dus eentje in Hoofddorp. Een vriend van mij heeft een laboratorium waarbij inmiddels 130 teststraten zijn aangesloten. Hij analyseert de testen om tot een uitslag te komen, maar heeft ook bijgedragen aan de ontwikkeling van PCR-speekseltesten. Vooral voor mensen die veel vliegen is het ontzettend vervelend om telkens getest te moeten worden middels een stokje diep in je neus. Dat hoeft dus niet langer. Het was voor mij de trigger om hier ook in te stappen. Mijn broers en ik exploiteren al vijftien jaar de FEBO en de Délifrance in het wegrestaurant boven de A4. In de zomer is het hier doorgaans wat rustiger en dus kwam ik op het idee om deze ruimte tijdelijk in te richten als teststraat.”

Tim Coronel: ,,In de zomer is het hier doorgaans wat rustiger en dus kwam ik op het idee om deze ruimte tijdelijk in te richten als teststraat.”

Lees ook: Deze ondernemers bouwen partycentrum om tot snelteststraat

Dat klinkt doordacht, maar kan iedereen hier zomaar mee beginnen?

,,Zodra jij een teststraat kunt inrichten die er netjes uitziet, kun je een inspecteur langs laten komen voor een uitgebreide check. Is die in orde, dan kun je aan de slag. Je draait dan mee in het systeem van de overheid. In Huizen kunnen we 240 mensen per uur testen, in Hoofddorp zijn dat er 360. We werken van 8 tot 23 uur.”

Ga je nog meer teststraten openen?

,,Ik denk het wel, maar ik wil er eerst voor zorgen dat alles strak verloopt op de eerste twee locaties.”

Per wanneer kan ik bij je terecht voor een sneltest?

,,We beginnen morgen (zaterdag 10 juli, red.) op beide locaties met testen. Het is ook wel best spannend, het lijkt wat dat betreft wel een beetje op Dakar.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws