Nieuws Maatregelen

Topman Michiel Witteveen: 'Coronabeleid is een virologenfeestje'

Michiel Witteveen, de topman achter winkelketens Blokker, Intertoys en BCC, waarschuwt voor een golf aan faillissementen onder winkeliers bij een verlenging van de huidige lockdown. Hij noemt het coronabeleid een 'virologenfeestje' met weinig oog voor de gevolgen voor ondernemers.

Van onze redactie 7 januari 2021

Michiel Witteveen Blokker Intertoys

In december besloot het kabinet alle niet-essentiële winkels tot zeker 19 januari te sluiten om de snelle verspreiding van de coronavirus een halt toe te roepen. Als de coronamaatregelen nog langer duren zullen maar weinig winkeliers dat overleven, zegt Witteveen in een interview met Het Financieele Dagblad.

,,Straks hebben we een pyrrusoverwinning: het aantal besmettingen naar beneden, maar de 800.000 mensen die in de retail werken op straat" zegt Witteveen. Zijn eigen bedrijven, die hij via moederconcern Mirage Retail bezit, zijn volgens Witteveen wel bestand tegen een langere lockdown.

"Ik heb niet het idee dat mensen binnen de overheid begrijpen hoeveel impact hun beslissingen hebben"

Michiel Witteveen, topman Mirage Retail

Witteveen noemt het Nederlandse coronabeleid een 'virologenfeestje', met weinig oog voor de gevolgen voor ondernemers. ,,Ik heb niet het idee dat mensen binnen de overheid begrijpen hoeveel impact hun beslissingen hebben. En ambtenaren die elke maand netjes hun salaris overgemaakt krijgen, hebben makkelijk praten."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.