Nieuws Maatregelen

Uniglobe Travel verwacht binnen twee jaar herstel van zakelijke reizen: 'Behoefte aan fysiek contact is groot'

Zakenreisorganisatie Uniglobe Travel verwacht binnen nu en twee jaar herstel van de zakelijke reisbranche. Deze verwachting komt voort uit een enquête die recent werd gehouden onder klanten van het bedrijf. Ruim 76 procent van de ondervraagden gaf aan herstel van zakelijk reizen te verwachten binnen twee jaar nadat de reisbeperkingen zijn opgeheven.

Van onze redactie 30 augustus 2021

Zaken reizen zakelijk reizen business travel reisbranche corona crisis maatregelen

'Onze klanten hebben behoefte aan fysiek contact en face-to-face meetings. Videobellen kan dit niet vervangen.' Foto: Shutterstock

Zo'n 81 procent van de ondervraagden zegt minder te reizen vanwege de reisbeperkingen die worden opgelegd door de Nederlandse en buitenlandse overheden. Een kleine 10 procent geeft gezondheid of risico op coronabesmetting als reden om minder te reizen. Nog eens 10 procent van de respondenten die deelnamen aan het onderzoek van Uniglobe noemt de mogelijkheid van online meetings en videobellen.

Lees ook: Reisbranche voorspelt ontslagen en bankroeten door stoppen coronasteun

'Als ik niet in het vliegtuig stap, doet mijn concurrent dat misschien wel'

,,We weten al langer dat Uniglobe-klanten efficiënt en kostenbewust reizen, waarbij men niet vaker, langer of met meer personen reist dan nodig. Juist voor onze doelgroep, middelgrote bedrijven, is het essentieel om op zakenreis te gaan en ik verwacht dat dit segment eerder herstelt”, aldus Cees Klinkenberg, directeur Uniglobe Travel Holland.

,,We zien dat onze klanten behoefte hebben aan fysiek contact en face-to-face meetings. Online meetings en videobellen kunnen dit niet vervangen. Eén reactie van een klant vind ik veelzeggend: 'Als ik niet meer in het vliegtuig stap, doen mijn concurrenten dat misschien wel', "

Fluctuerende reisadviezen zorgen voor frustratie bij zakenreizigers

Verder wijst de enquête uit dat meer dan de helft van de respondenten verwacht evenveel te zullen gaan reizen als voor de coronapandemie. Daarnaast blijkt dat bedrijven meer aandacht willen besteden aan duurzaamheid, en eerder zullen kiezen voor alternatieve mobiliteit, zoals de trein, op de kortere afstanden.

Lees ook: Dit betekenen de nieuwe corona-maatregelen voor festivals, horeca en andere ondernemers

Het zijn de fluctuerende reisadviezen van de overheid, vaccinatie- of testverplichtingen en de wirwar aan verschillende coronamaatregelen per land die volgens Uniglobe zorgen voor veel frustratie bij bedrijven en zakenreizigers.

Over Uniglobe Travel

Uniglobe Travel Holland heeft vijftien reiskantoren die zijn gespecialiseerd in individuele zakenreizen, Marine & Offshore en MICE en richt zich op middelgrote (internationaal) reizende bedrijven en organisaties. De zakenreisorganisatie is onderdeel van Uniglobe Travel International en bedient ondernemingen in meer dan zestig landen wereldwijd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws