Nieuws Maatregelen

'Negatief reisadvies buitenland verlengen tot 15 april'

Het kabinet verlengt het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland tot 15 april, melden ingewijden aan het AD. Demissionair premier Rutte zou dat tijdens de komende persconferentie bekendmaken. De ceo's Elske Doets (Doets Reizen) en Judith Eyck (Zoover/Vakanties.nl) reageren.

Van onze redactie 7 maart 2021

Zoover vakantiesnl overname

Zonnen in het buitenland? Het negatief reisadvies lijkt tot 15 april verlengt te worden.

Lees ook: Teruglezen: de persconferentie van 8 maart

In november vorig jaar werd voor de meeste landen een negatief reisadvies afgegeven. Alleen voor het Caribisch deel van het koninkrijk gold dat toen nog niet. Vanaf half december zette het kabinet alle landen in de wereld op ‘code oranje’. Demissionair premier Rutte zou maandag wel willen aangeven dat - als het beter gaat met het aantal coronabesmettingen - meer mogelijk kan worden in de meivakantie en zeker in de zomer.

Judith Eyck: 'Steeds minder begrip voor de maatregel'

,,Ik heb steeds minder begrip voor deze maatregel, die steeds verder naar voren wordt geschoven in vergelijking met andere maatregelen", vindt ceo Judith Eyck van Zoover/Vakanties.nl. ,,En daarbij wordt er geen perspectief geboden op de zomervakantie. Ik hoop dat Mark Rutte de SOS-oproep van Sunweb en Corendon die in onder meer de landelijke dagbladen stond, serieus neemt. Zonder perspectief op de zomermaanden zakt mij de moed in de schoenen".

Elske Doets: 'Mogelijke verlenging verrast mij niet'

,,Een mogelijke verlenging verrast mij niet. Dit omdat België vrijdag al aankondigde tot en met paasvakantie de niet-essentiële vakantiereizen niet toe te staan", vertelt Elske Doets van Doets Reizen. Sowieso wordt reizen dit jaar met mogelijke vaccinatiebewijzen weerbarstig. Ook door het lage tempo van vaccineren in Nederland, wat nu dan wel iets beter gaat. Dit jaar zal alles nog heel moeilijk zijn ook al willen veel mensen heel graag reizen."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.