Nieuws Maatregelen

Vuurwerkverkopers krijgen meer compensatie dan in 2020

De vergoeding die de vuurwerkbranche dit jaar krijgt omdat er ook tijdens deze jaarwisseling in verband met het coronavirus geen vuurwerk mag worden afgestoken, zal naar verwachting iets ruimer zijn dan vorig jaar. Toen kreeg de sector een vergoeding van zo'n 40 miljoen euro.

NU.nl 13 december 2021

Verbod vuurwerk verkoop

Ook dit jaar is er een verbod op verkoop van vuurwerk. Foto: ANP

Lees ook: Vuurwerkbranche ziet af van kort geding en meer nieuws in onze liveblog op weg naar de persconferentie-Rutte/De Jonge op dinsdag 14 december.

Het steunpakket ziet er ongeveer hetzelfde uit als vorig jaar. De sector kan weer gebruikmaken van de coronasteunmaatregelen zoals de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Verder krijgen ondernemers een vergoeding van 6 procent over de omzet van 2019 en een vast bedrag.

Er zijn enkele verschillen met vorig jaar. Zo ligt de TVL deze periode wat hoger. Verder heeft het demissionaire kabinet besloten de vaste vergoeding die de vuurwerkverkopers krijgen met 1000 euro te verhogen naar 4500 euro. Dat is vooral bedoeld om kleine handelaren tegemoet te komen, schrijft NU.nl.

'Het kabinet besloot op 19 november tot een vuurwerkverbod om extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zoveel mogelijk te voorkomen'

Van Weyenberg en Grapperhaus: uitkering geld laat nog maanden op zich wachten

Het zal nog wel enkele maanden duren voordat het geld wordt uitgekeerd, schrijven demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg (Infrastructuur) en demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) aan de Tweede Kamer. Het kabinet besloot op 19 november tot een vuurwerkverbod om extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees ook: Vuurwerkbranche dreigt na landelijk verbod met kort geding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws