Nieuws Maatregelen

Veel blijdschap bij eerste gasten in Zwolse horeca (maar het opstarten kost tijd)

Op de eerste dag dat er weer meer mag, is het in de ochtend nog niet meteen extreem druk bij de horeca in Zwolle. Veel restaurants hebben ook tijd nodig om volop te kunnen draaien, maar de blijdschap overheerst vooral bij de medewerkers én gasten. ,,Wat heb ik dit gemist zeg.”

Jasper van Loo (De Stentor) 26 januari 2022

Zwolle horeca douwe egberts

Vriendinnen Karin van der Vegte (links) en Laura van Driel genieten van een kop koffie in de Zwolse horeca. Foto: Frans Paalman.

,,Heerlijk dat dit weer kan.” Vriendinnen Karin van der Vegte (35) en Laura van Driel (37) uit Kampen hebben bij het raam plaatsgenomen in het Douwe Egberts Café. Ze zijn omstreeks 9.00 uur een van de eerste klanten en zien voor hen de terrassen op de Grote Markt in de binnenstad van Zwolle weer opgezet staan.

Lees ook: Julien Zaal (The Avocado Show): ‘Afgelopen tijd was niet makkelijk, maar kunnen nu gaan knallen’

Gaan met die banaan!

,,Na de persconferentie van dinsdag dachten we meteen: gaan met die banaan! In december hadden we dit dagje uit al gepland staan en lang was onduidelijk wat er precies kon”, vertelt Van der Vegte. ,,We gaan straks lekker shoppen en ook lunchen. We beginnen de dag nu met een kop koffie in de warmte binnen. Het smaakt allemaal beter. Je geniet overal net iets meer van. Over een maand is het waarschijnlijk allemaal weer normaal, maar nu is het speciaal.”

,,Het is heerlijk om even ontspannen de deur uit te gaan. Met dat thuiswerken zit je alleen maar in dezelfde ruimte”, zegt Van Driel in De Stentor. ,,Je ziet andere mensen zitten. Dat maakt het anders. Ondernemers gun je dit ook zo.” Van der Vegte: ,,Je hebt nu ook weer iets om naar uit te kijken. Als het even kan, ga ik vrijdagavond ook weer uit eten.”

Lees ook: Liveblog persconferentie Rutte: we mogen weer, we kunnen weer (maar niet iedereen)

Mensen zien genieten

Volgens Douwe Egberts-medewerker Roos van Balken weten woensdagochtend de nodige klanten de horecazaak te vinden. ,,Het loopt lekker door. Sommige mensen zijn hier met hun laptop gaan werken. We hopen dat mensen ons weer weten te vinden en het is fijn dat dit ook gebeurt. De afgelopen maanden konden we alleen bezorgen en afhaal doen. Dit is een stuk leuker. Ik ben de horeca ingegaan voor het klantencontact en dat je mensen daadwerkelijk ziet genieten.”

Het is woensdagochtend nog niet druk in het restaurant van HEMA in Zwolle. Foto: Frans Paalman.

Lees ook: Bevoorrading kroegen door versoepelingen is monsteroperatie voor brouwerijen

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws