Nieuws Retail

Action zet vaart achter Europese groei: dit jaar driehonderd winkels erbij

Discountketen Action wil dit jaar fors uitbreiden en zo'n driehonderd nieuwe winkels openen. Slechts een handvol van de filialen komt in Nederland, het gros elders in Europa, blijkt uit het jaarverslag van grootaandeelhouder 3i.

Nu.nl 14 mei 2021

Coronacrisis krijgt geen grip op Action: groei keten gaat gestaag door

Nu de lockdowns over zijn, kan er weer gewinkeld worden bij Action. Foto: ANP

Jaarlijks opent Action in Nederland tussen de vijf en de tien nieuwe winkels. Een woordvoerder laat weten dat dat ook dit jaar het geval zal zijn, meldt NU.nl. Verder kijkt het bedrijf vooral naar het verbouwen, vergroten of vernieuwen van bestaande winkels in ons land, waarvan er inmiddels zo'n vierhonderd zijn.

Lees ook: De Bijenkorf gaat door met winkelen op afspraak: 'Klanten waarderen het'

De grote groei moet plaatsvinden in het buitenland, valt te lezen in het jaarverslag. Zo opende de keten recent de zeshonderdste winkel in Frankrijk en de vierhonderdste in Duitsland.

Daarnaast is Action recent in enkele nieuwe markten gestapt. Zo opende de keten vorig jaar vijf winkels in Tsjechië. De eerste resultaten zijn dusdanig goed dat de keten er nieuwe winkels gaat openen. Daarnaast zijn eind vorige maand als test de eerste twee vestigingen in Italië geopend.

De winkels mogen weer open

Volgens 3i lag Action in de eerste vier maanden van dit jaar dan ook op schema om het doel van driehonderd nieuwe winkels te halen. Ook boekt de winkelketen nu goede resultaten doordat winkels na de lockdowns weer zijn opengegaan.

Eerder bleek al dat Action ondanks de coronapandemie en de tijdelijke winkelsluitingen toch wist te groeien in 2020. Het bedrijf zag de inkomsten stijgen met 10 procent en de winst (ebitda) groeide met 14 procent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws