Nieuws Retail

Amac boekt recordomzet van 222 miljoen

Met een omzetgroei van 3 procent naar een niveau van 222 miljoen breekt Apple-reseller Amac records. Opmerkelijk is het verlies van omzet via online kanalen.

Van onze redactie 22 augustus 2022

Amac winst 2022 groei

Archieffoto.

Ondanks de opkomst van allerlei alternatieven als Android en Samsung blijft Apple in Nederland onverminderd populair. Althans, dat merkt Apple-verkoper Amac. De winkelketen boekte het afgelopen boekjaar een recordomzet van 222 miljoen euro, zo meldt Retailtrends.

Omzet terug naar de winkelvloer

De groei bracht de omzet ruim 3 procent hoger dan in 2021, zo blijkt uit de jaarcijfers. Dat de winkels weer fysiek open waren, bleek ook uit de verschuiving van online naar offline: de omzet op de winkelvloer steeg van 119 miljoen naar 146 miljoen, terwijl online de omzet juist terugliep van 53,7 naar 39,2 miljoen euro. De winst van moederbedrijf Think Different steeg van 2,1 naar 2,6 miljoen euro. Ondanks het gebrek aan personeel dat de retail teistert, groeide het aantal medewerkers van Amac licht, van 444 naar 459.

De omzetgroei past in een trend van de afgelopen vijf jaar, waarin Amac telkens prima cijfers wist te schrijven. 2020 was daarin een recordjaar, met 212 miljoen euro omzet. Toen was dat vooral te wijten aan de introductie van een nieuwe MacBook en iPad, dit jaar leverde de introductie van de nieuwe iPhone 13 een belangrijke bijdrage aan de omzet. Dat jaar zag Amac juist een verschuiving naar online verkoop, door de lockdowns en de verkoop op afspraak. Dat is nu dus hersteld.

Lees ook: Na vijftig Amac's een Food District: ceo Ed Bindels over het hoe en waarom van Liemès

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws