Nieuws Retail

Coolblue gaat weer 'stenen winkels' openen: Almere en Rotterdam

Coolblue opent komende zomer twee 'stenen winkels', in Almere en Rotterdam. De online groot geworden elektronicazaak breidt het aantal vestigingen in de winkelstraat uit zodat klanten producten ‘nog even kunnen ervaren’ voordat zij besluiten tot een aankoop. Coolblue heeft nu nog tien echte winkels, verspreid over het hele land.

Van onze redactie 9 mei 2021

Coolblue rotterdam pieter zwart

De tweede 'stenen winkel' van Coolblue in Rotterdam, in wording. Foto: Coolblue.

,,Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien’’, zegt Coolblue-topman Pieter Zwart. ,,Zoek je een draadloze speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt.’’ Daarom dus.

De tweede Rotterdamse zaak komt in winkelcentrum Alexandrium. De opening van de winkel staat gepland voor deze zomer. Op een oppervlakte van 1800 vierkante meter zullen volgens Coolblue meer dan 1.000 producten uitgestald staan die de klanten kunnen uitproberen. Er komen 35 mensen te werken. De werving van die medewerkers is begonnen.

Lees ook: Pieter Zwart gaat met Coolblue de verkoop en levering van energie in

Recordomzet Coolblue in 2020: 2 miljard euro

Behalve in Rotterdam komt er eind juni ook nog eentje bij in Almere. Bij de presentatie van de jaarcijfers, in februari, kondigde Pieter Zwart al aan het aantal fysieke winkels verder uit te breiden.

Het Rotterdamse bedrijf behaalde in 2020 een recordomzet van 2 miljard euro. Een half miljard meer dan het jaar daarvoor. De coronapandemie stuwde de verkoop op, met name omdat mensen thuiswerkplekken moesten inrichten. De brutowinst - de winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen - kwam uit op 114 miljoen euro. In 2019 was dat 66 miljoen euro. Coolblue telt 6.000 medewerkers en is ook actief in België en sinds vorig jaar in Duitsland. In België heeft het bedrijf ook fysieke winkels, in Duitsland nog niet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws