Nieuws Retail

Modezaken zien omzetcijfers eindelijk weer stijgen

Kleding- en schoenenzaken hebben vorige maand eindelijk weer eens goede zaken gedaan. De omzet lag in februari bijna 60 procent hoger dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is voor een groot deel te verklaren doordat de winkels in februari 2021 dicht waren door de lockdown, maar ook zonder dat effect gaven we er flink meer uit.

Van onze redactie 31 maart 2022

Kledingzaak sissy boy interieur sale

Eindelijk weer positieve cijfers voor de kledingwinkels. Foto: ANP

,,Ten opzichte van februari 2020 lag de omzet van non-foodwinkels in februari 2022 ruim 10 procent hoger", aldus het CBS op NU.nl. Ook andere winkels draaiden beter dan vóór corona. Online gaven we minder uit nu we weer naar de echte winkel konden. Volgens het CBS is aan online shoppen een kwart minder uitgegeven dan een jaar eerder.

"Over de hele linie haalde de detailhandel in februari van dit jaar 16,5 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder"

Minder omzet supermarkten sinds heropening horeca

Supermarkten draaiden ook minder goed, sinds de horeca weer open is. Opvallend genoeg blijven speciaalzaken, zoals de bakker en de slager, het wel goed doen.

Over de hele linie haalde de detailhandel in februari van dit jaar 16,5 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder.

Lees ook: Sancties tegen Rusland leiden tot grotere zorgen bij ondernemers: winkelstraat, haven en maritieme sector hard geraakt

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws