Nieuws Retail

Tessa bedacht Nice to Gift: app die lokaal cadeaus kopen makkelijker maakt

Klein of groot, hoe vaak geef jij een cadeautje aan iemand in je omgeving? Ondernemer Tessa van der Meiden (41) is afgelopen jaar bezig geweest met het ontwerpen van de app Nice To Gift. Een app die het makkelijker maakt om online een cadeautje te kopen van een ondernemer, zonder gebruik te maken van grote webwinkels.

Sanne Haarman (AD/Indebuurt) 23 augustus 2023

Tessa van der Meiden Nice to Gift

Tessa van der Meiden in de hoofdstedelijke Negen Straatjes. Foto: Indebuurt

Tessa bedacht Nice To Gift toen ze er zelf achter kwam dat het kopen van een lokaal cadeau veel tijd in beslag neemt. Hoe het precies werkt, legt Tessa uit aan indebuurt en het AD: ,,Iemand koopt bijvoorbeeld in de app een cadeautje van zeepjeswinkel Nature Bar en schrijft daar een persoonlijk bericht bij. Vervolgens haalt de ontvanger, degene voor wie het cadeau is, het cadeautje zelf op door middel van een QR-code op diens telefoon. Als het cadeau is opgehaald, wordt dit afgevinkt in de app. Op deze manier is er altijd even contact met de winkelier die het cadeautje overhandigt en zijn verpakkingsmaterialen en verzending overbodig.”

''Mensen ergeren zich aan de volle papierbakken door pakketjes en dat lokale winkeltjes plaats moeten maken voor de zoveelste snoepwinkel''

Tessa van der Meiden

Uitbreiden naar andere steden in Nederland

,,Ik denk dat Amsterdam de perfecte stad is om te beginnen. De gemeente wil de verduurzaming in de stad versnellen, de inwoners willen hier graag aan bijdragen en staan open voor nieuwe initiatieven.” Dit merkte Tessa op uit de gesprekken die ze heeft gehad met inwoners als onderdeel van haar marktonderzoek. ,,Mensen ergeren zich aan de volle papierbakken door pakketjes en dat lokale winkeltjes plaats moeten maken voor de zoveelste snoepwinkel.”

En na Amsterdam? ,,Dan wil ik graag uitbreiden naar andere steden in Nederland. Op die manier kun gebruikers ook gemakkelijk een lokaal cadeautje sturen naar vrienden en familie in een andere stad.”

Crowdfunding

,,Om de eerste versie van de app te maken is startkapitaal nodig”, vertelt Tessa. ,,Daarom zette ik een crowdfundingcampagne op. Voor deze eerste stap heb ik 30.000 euro nodig. Op dit moment staat de teller op 21.000 euro.” Wil je Tessa helpen bij het realiseren van de app? Investeren kan nog tot en met 26 augustus. ,,Het doel is om Nice To Gift in november te lanceren.”

Je kan de app dan downloaden in de App Store (Apple) en in de Google Playstore (Android).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws