Nieuws Thuiswerken

Thuiswerker trekt knip: al voor 400 miljoen aan kantoorspullen gekocht

Sinds thuiswerken als norm geldt, is de verkoop van kantoorartikelen voor in huis explosief gestegen. Ruim twee op de vijf (44 procent) thuiswerkers hebben tijdens de coronacrisis kantoorspullen gekocht voor de thuiswerkplek. Dat blijkt uit de Thuiswerk Monitor, een meting onder drieduizend werknemers door onderzoeksbureau Multiscope.

Van onze redactie 8 februari 2021

Thuiswerken kantoorspullen werkplek lockdown maatregelen

Foto: ANP

De thuiswerker gaf gedurende de coronacrisistot nu toe gemiddeld 359 euro uit aan kantoorspullen. In totaal komt dit neer op 400 miljoen euro aan gekochte kantoorproducten voor heel Nederland. Vooral bureaustoelen en computerschermen vonden gretig aftrek.

Van de drieduizend ondervraagden in loondienst gaf bijna de helft aan in coronatijd minimaal een kantoorproduct te hebben aangeschaft voor de thuiswerkplek. Computerbeeldschermen (30 procent), bureaustoelen (30 procent), bureaus (25 procent), laptops (12 procent) en bijbehorende accessoires (12 procent) waren het meest in trek. Printers waren een stuk minder populair (5 procent). Daarentegen bleken koffiezetapparaten juist gewild, 4 procent haalde speciaal voor thuiswerken een nieuw apparaat in huis.

Thuiswerken? Nico Dijkshoorn schreef er deze blog over. Op z'n Nico's. Jawel: werken kan prima naast een emmer LEGO en slappe oploskoffie

Coolblue, Bol.com en IKEA zijn volgens het onderzoek het populairst onder de thuiswerkshoppers. Bureaus werden veelal fysiek aangeschaft bij de Zweedse meubelgigant, stoelen kocht men er voornamelijk online. Computeraccessoires als laptopstandaarden en beeldschermen werden dan weer gekocht bij onlinewinkels Bol.com en Coolblue.

Tevens komt in de enquête naar voren dat de helft van de thuiswerkers geen bijdrage krijgt van de werkgever voor de aanschaf van kantoorbenodigdheden en dus de eigen portemonnee moet trekken voor een comfortabele thuiswerkplek.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.