Aangeboden door FlexWhere

Branded Content Thuiswerken

Klaar voor het hybride werken?

Thuiswerken of toch naar kantoor? Voor hybride werken zet je FlexWhere in. Dat is een handige werkplek-app voor smartphone of laptop. Daarmee reserveren medewerkers snel een werkplek of vergaderruimte.

Van onze redactie 9 december 2021

Flex Where smartphone

Foto: FlexWhere

Steeds meer overheden en bedrijven stappen over op ‘het hybride werken’: het combineren van thuiswerken en werken op kantoor. Sinds de corona-uitbraak werd dit gemeengoed.

Plaatsonafhankelijk en coronaveilig

De pioniers van Dutchview uit Deventer introduceerden in 2011 de FlexWhere reserverings-app voor het managen van werkplekken en vergaderruimtes. Het doel was en is om snel, veilig en foutloos een plaatsonafhankelijke werkplek te hebben op de werkvloer.

Met de app ziet elke medewerker per telefoon, tablet of laptop via een digitale plattegrond waar werkplekken en vergaderruimtes beschikbaar zijn, of welke persoon waar te vinden is.

'Al meer dan 85.000 gebruikers werken met FlexWhere'

De app draagt bij aan coronaveiligheid. Zo is het mogelijk om ruimtes of werkplekken te ‘blocken’, zodat mensen op een veilige afstand van elkaar werken.

Om een verantwoord anderhalvemeterkantoor te creëren is een dergelijke app minder arbeids- en kostenintensief dan maatregelen als bouwaanpassingen, afzetlinten, bewegwijzering of kuchschermen. Dat geldt ook voor schuiven met bureaus, waardoor in de praktijk vaak stopcontact- en vluchtrouteproblemen kunnen ontstaan.

Social distancing

Ontwikkelaar Dutchview werkte de afgelopen jaren aan het realiseren van een hoog niveau van veiligheid, privacy en gebruiksvriendelijkheid. De app is binnen een paar werkdagen te activeren. Door gebruik van SaaS zijn geen investeringen in hardware noodzakelijk. Daarnaast laat het zich veilig koppelen aan de meest gebruikte reserveringssystemen, zoals TopDesk, Microsoft Azure, Office 365 en Google Calendar. Directies, gebouwbeheerders of de facilitaire afdeling kunnen de bezettingsdata uit de app gebruiken voor beleidskeuzes.

''Hybride werken met FlexWhere is simpel en probleemloos''

Cees Barnhoorn, Hoogheemraadschap Rijnland

Een reserverings-app als die van FlexWhere is gebouwd om ook al vanuit huis een werkplek te kiezen, zodat personeel niet onnodig naar het werk rijdt. Bij sommige werkgevers zijn display-schermen aanwezig, waarmee iedereen de werkplekplattegrond kan inzien.

De grote vastgoedadviseur Colliers International verwacht dat na de pandemie slechts vijftig procent van de oorspronkelijke kantoorwerkplekken bezet is. Dit betekent een besparing op huurkosten, meubilair, technische infrastructuur, catering en schoonmaakkosten. Social distancing op de werkvloer wordt hiermee eenvoudiger, zelfs op werkplekken waarbij anderhalvemetermaatregelen onhaalbaar zijn. Ook bij kleinere werkgevers neemt de behoefte aan efficiënter werkplekmanagement toe.

Dutchview biedt via trail.flexwhere.com een kosteloze proefversie aan voor belangstellenden. Ervaar FlexWhere zelf.

FlexWhere: Powered by Dutchview

Bij Dutchview ontwikkelen wij met Hollandse nuchterheid innovatieve software om slim, doeltreffend en tijdbesparend te werken. Naast FlexWhere maakt Dutchview ook de software applicatie Ed Controls. Met Ed Controls bewaak je de kwaliteit van bouwprojecten vanaf de start tot en met de oplevering.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws