Podcast De Ondernemer

Het jaar van Niels Meijssen: na boze LinkedIn-post over Booking.com ceo van zijn Moonback

Mei 2020 - mei 2021. Hoe het leven van Niels Meijssen in een jaar veranderde: van startup strateeg met een boze post op LinkedIn over de gevraagde coronasteun door Booking.com, naar ceo van Moonback (voorheen Beterboeken.nl) wat het sympathieke alternatief voor datzelfde Booking.com moet gaan worden. En: Niels werd gekozen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar. 'Een groot avontuur'.

Van onze redactie 2 mei 2021

,,Alsof ik in een soort jongensboek terecht ben gekomen, sinds die Linkedin-post", vertelt Niels Meijssen in de podcast. En daar lijkt het inderdaad op. Een jaar na dato immers staat er een nieuw bedrijf met negentien mensen dat in de volksmond al 'het sympathieke alternatief voor Booking.com' genoemd wordt en waarvoor via crowdfunding in korte tijd twee miljoen euro werd opgehaald.

In de podcast blikt Niels Meijssen terug op het afgelopen jaar, en gaat hij dieper in op het hoe en waarom van de onlangs bekendgemaakte nieuwe naam Moonback. ,,Voor ons stond vast dat Beterboeken een tijdelijke naam was, de ambitie om internationaal te gaan was er altijd al. Het was overigens ook de meestgestelde vraag aan ons, waarom zo'n Nederlandse naam? Dat is nu dus Moonback".

Lees ook: Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar: Niels Meijssen (Beterboeken/Moonback)

'Coronatijd is voor ons een voordeel'

Niels Meijssen vertelt in de podcast onder meer ook dat de huidige corona-omstandigheden die juist ook het toerisme keihard raken, een voordeel is. ,,Het geeft ons de tijd de organisatie op te bouwen en het product te ontwikkelen. Vanuit de hotelwereld is er tijd om met ons in gesprek te gaan, misschien wel meer dan dat we nu middenin een normaal hoogseizoen zouden hebben gezeten. We merken veel bereidheid om met ons mee te denken, hoe bijvoorbeeld onboarding goed te doen en koppeling met hotelsystemen te maken. Het wordt enorm toegejuicht wat wij aan het doen zijn."

Moonback gaat in september online met stedentrips

Zodra Moonback online gaat bestaat het aanbod eerst uit stedentrips in West-Europa. ,,Daar hebben we lang over nagedacht. Iedereen zal begrijpen dat we niet in een keer hetzelfde aanbod kunnen hebben als een Booking.com en Expedia. We beginnen met stedentrips, stap voor stap gaan we dan ons aanbod uitbreiden."

In augustus heeft Moonback een softlaunch voor crowdfunders, in september gaat het live voor het grote publiek.

Foto hieronder: Niels Meijssen met de award, behorend bij de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar-verkiezing, in de brandstore van zijn voorganger, wijnpionier Derrick Neleman.

Niels Meijssen is ook een van de eerste gasten van Cor Hospes in de serie Broodje Verhaal, waarin het om storytelling gaat. Niels vertelt daarin onder meer, juist met de bijzondere ontstaansgeschiedenis van zijn bedrijf, hoe belangrijk dat ook voor eerst Beterboeken en nu Moonback is. Bekijk de aflevering via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details