Podcast De Ondernemer

Het jaar van Niels Meijssen: na boze LinkedIn-post over Booking.com ceo van zijn Moonback

Mei 2020 - mei 2021. Hoe het leven van Niels Meijssen in een jaar veranderde: van startup strateeg met een boze post op LinkedIn over de gevraagde coronasteun door Booking.com, naar ceo van Moonback (voorheen Beterboeken.nl) wat het sympathieke alternatief voor datzelfde Booking.com moet gaan worden. En: Niels werd gekozen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar. 'Een groot avontuur'.

Van onze redactie 2 mei 2021

,,Alsof ik in een soort jongensboek terecht ben gekomen, sinds die Linkedin-post", vertelt Niels Meijssen in de podcast. En daar lijkt het inderdaad op. Een jaar na dato immers staat er een nieuw bedrijf met negentien mensen dat in de volksmond al 'het sympathieke alternatief voor Booking.com' genoemd wordt en waarvoor via crowdfunding in korte tijd twee miljoen euro werd opgehaald.

In de podcast blikt Niels Meijssen terug op het afgelopen jaar, en gaat hij dieper in op het hoe en waarom van de onlangs bekendgemaakte nieuwe naam Moonback. ,,Voor ons stond vast dat Beterboeken een tijdelijke naam was, de ambitie om internationaal te gaan was er altijd al. Het was overigens ook de meestgestelde vraag aan ons, waarom zo'n Nederlandse naam? Dat is nu dus Moonback".

Lees ook: Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar: Niels Meijssen (Beterboeken/Moonback)

'Coronatijd is voor ons een voordeel'

Niels Meijssen vertelt in de podcast onder meer ook dat de huidige corona-omstandigheden die juist ook het toerisme keihard raken, een voordeel is. ,,Het geeft ons de tijd de organisatie op te bouwen en het product te ontwikkelen. Vanuit de hotelwereld is er tijd om met ons in gesprek te gaan, misschien wel meer dan dat we nu middenin een normaal hoogseizoen zouden hebben gezeten. We merken veel bereidheid om met ons mee te denken, hoe bijvoorbeeld onboarding goed te doen en koppeling met hotelsystemen te maken. Het wordt enorm toegejuicht wat wij aan het doen zijn."

Moonback gaat in september online met stedentrips

Zodra Moonback online gaat bestaat het aanbod eerst uit stedentrips in West-Europa. ,,Daar hebben we lang over nagedacht. Iedereen zal begrijpen dat we niet in een keer hetzelfde aanbod kunnen hebben als een Booking.com en Expedia. We beginnen met stedentrips, stap voor stap gaan we dan ons aanbod uitbreiden."

In augustus heeft Moonback een softlaunch voor crowdfunders, in september gaat het live voor het grote publiek.

Foto hieronder: Niels Meijssen met de award, behorend bij de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar-verkiezing, in de brandstore van zijn voorganger, wijnpionier Derrick Neleman.

Niels Meijssen is ook een van de eerste gasten van Cor Hospes in de serie Broodje Verhaal, waarin het om storytelling gaat. Niels vertelt daarin onder meer, juist met de bijzondere ontstaansgeschiedenis van zijn bedrijf, hoe belangrijk dat ook voor eerst Beterboeken en nu Moonback is. Bekijk de aflevering via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details