Lars en Joëlla zitten beide al hun hele leven in het horecavak. In 2015 openden zij de deuren van hun eerste zaak: De Gordiaan in Lelystad. In afgelopen negen jaar is het restaurant een begrip geworden in de stad. ,,Wij wonnen dit jaar de vakjuryprijs bij de uitreiking van de Nederlandse Horecaprijzen. Iets om trots op te zijn!”
Stoppen op je hoogtepunt? De twee pakken liever door. De Gordiaan is gesloten en er wordt inmiddels al gebouwd op een prachtige plek aan de haven van Zeewolde. Het stel koos voor Zeewolde, omdat zij er zelf ook wonen. Hierdoor wisten ze af van de wens van de gemeente om een stuk van de haven nieuw leven in te blazen en konden zij het beschikbare havenpaviljoen huren.
De financiering die opgehaald wordt, minimaal 150.000 euro, gaat naar de inrichting
SUMMUM biedt laagdrempelig en culinair eten
Het nieuwe restaurant heet SUMMUM en is een plek waar inwoners van Zeewolde, dagjesmensen die met de veerboot uit Ermelo aankomen genieten van laagdrempelig maar culinair eten. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de haven en er zijn zelfs aanlegplekken voor boten van gasten.
Als lid van Euro-Toques vinden de ondernemers het belangrijk dat zoveel mogelijk gekookt wordt met streek- en seizoensproducten. Naast de kaart (die per seizoen verandert) zijn er specials te bestellen waar gebruik wordt gemaakt van seizoensproducten die maar kort verkrijgbaar zijn. Denk dan aan wild, asperges en verschillende vissoorten.
Als lid van Euro-Toques vinden de ondernemers het belangrijk dat zoveel mogelijk gekookt wordt met streek- en seizoensproducten
Financieren middels crowdfunding
De plannen voor SUMMUM worden deels gefinancierd met een crowdfunding. De financiering die opgehaald wordt, minimaal 150.000 euro, gaat naar de inrichting. Het restaurant wordt gevuld met comfortabel en duurzaam meubilair en veel planten.
Wanneer meer dan 150.000 euro opgehaald wordt, kan ook de verduurzamingsslag uitgevoerd worden die het stel voor ogen heeft. Zo komt er dan een waterpomp, geluidsisolatie van gerecycled karton en gaat het restaurant volledig elektrisch. Tot nu toe doen er 50 investeerders mee en is er al 76.245 euro opgehaald. Het is nog 26 dagen mogelijk om in te stappen door een lening met een rente van 4 procent te verstrekken.
Lees ook: Een goedlopende whiskybar, dus waarom dan ook niet je eigen whisky? Dit stel doet het
Bekijk hier de voorwaarden.