Nieuws Financiën

711 noordelijke medewerkers V&D ontslagen

Van onze redactie 11 januari 2016

Vd Groningen Ontslag ontslagen medewerkers noordelijke vestigingen Emmen Leeuwarden

Bij alle 711 medewerkers van de vijf V&D-vestigingen in het Noorden vielen vrijdag en zaterdag een ontslagbrief op de mat, schrijft Dagblad van het Noorden. Het ontslag gaat 16 februari in. Tot die datum betaalt het UWV het salaris van het personeel.

Het UWV praat morgen de medewerkers van de V&D-vestiging in Meppel bij, woensdag die van Groningen, Assen en Emmen, en vrijdag gebeurt dat met de mensen uit Leeuwarden, bevestigd Jacomien Begeman namens UWV Noord.

OvernameEric Bos, filiaalmanager van de vestiging in Groningen, hoopt dat de overnamekandidaat binnen twee weken bekend is. Dan breekt opnieuw een spannende tijd aan. Daarna wordt namelijk duidelijk welke vestigingen eventueel een doorstart kunnen maken. Bos is overtuigd dat Groningen daar bij zit, want het is volgens hem een van de belangrijkste vestigingen van de V&D. Ook bedrijfsleider Bob Terlouw van V&D Emmen heeft goede hoop op een doorstart.

Niet alleen het personeel volgt de ontwikkelingen op de voet. Ook gemeentebesturen met een V&D-vestiging doen dat. Wethouder Joost van Keulen (VVD) van Groningen heeft geregeld contact met de Groningse filiaalmanager.