Nieuws Financiën

Aanleg glasvezel op Vliegveld Twenthe begonnen

Er is begonnen met de aanleg van glasvezel op de voormalige Vliegbasis Twenthe, zo schrijft de Twentsche Courant Tubantia vrijdag. Op het noordelijke deel van de luchthaven wordt de Technology Base gerealiseerd, een proeftuin voor bedrijven met een grote vernieuwingsdrang.

Van onze redactie 14 oktober 2016

Glasvezelinternet 1065

Alle bedrijven die zich op de Technology Base vestigen, kunnen per 1 januari beschikken over een glasvezelaansluiting met een maximale snelheid van 10 gbps. Het ruige terrein, de immense leegte en de historische gebouwen bieden innovatieve bedrijven de mogelijkheid hun ideeën te onderzoeken, producten te testen voor ze de markt opgaan, en systemen te valideren.

Grote belangstelling

Projectleider Boudewijn Ates van Bright Access: "Door de grote belangstelling van bedrijven voor vestiging op de Technology Base is het noodzakelijk dat het glasvezelnetwerk zo snel mogelijk wordt opgeleverd. Twee maanden is een heel korte periode voor zo'n groot project, maar we hebben er vertrouwen in dat onze aannemer Teltec het gaat halen. Dat is mede mogelijk door de goede samenwerking met ADT."