Nieuws Financiën

ADO diep in de rode cijfers

Dennis Jansen 21 januari 2016

Adodenhaagrodecijfers1065

ADO Den Haag zit zo diep in de financiële problemen dat de voetbalclub eind februari wellicht niet alle salarissen kan betalen. Dat meldt het AD.Na de aandeelhoudersvergadering erkende algemeen directeur Jan Willem Wigt woensdag dat het 'vrijwel onafwendbaar' is dat de club onder curatele komt van de KNVB: grote uitgaves moeten dan worden verantwoord bij de voetbalbond. Eigenaar Hui Wang, die ADO 3,7 miljoen euro in het vooruitzicht had gesteld, ontbrak gisteren. Salaris spelersAls het geld van clubeigenaar Hui Wang op korte termijn uitblijft, dan kunnen volgende maand de salarissen van spelers en kantoorpersoneel niet worden betaald.

Directeur Jan Willem Wigt stuurde de spelers van ADO Den Haag gisteren een brief waarin de noodlijdende positie van de club werd verduidelijkt. ,,De situatie is nog ernstiger dan iedereen had gedacht," bevestigt Vito Wormgoor, die zondag tegen Ajax de aanvoerdersband droeg. "We moeten ons allemaal zorgen maken."

Hui Wang afwezigIn het Kyocera Stadion stond gistermorgen een nieuwe aandeelhoudersvergadering gepland. Clubeigenaar Hui Wang, de grootaandeelhouder (98 procent) uit China, schitterde door afwezigheid. De zakenman had de directie een dag eerder laten weten niet te verschijnen.

LiquiditeitstekortErger voor ADO zijn de betalingen die uitblijven: Wang beloofde de club dit seizoen 3,7 miljoen euro aan extra investeringen, maar betaalde geen cent. ADO heeft dringend 1,3 miljoen nodig, anders dreigt een liquiditeitstekort. "Dan ontstaan eind februari de eerste problemen en kunnen onder andere de salarissen niet worden betaald," stelde Tom de Bruijn, de wethouder van financiën die namens de gemeente Den Haag aanwezig was.