Nieuws Financiën

Amerikaanse kredietkoning investeert 1 miljard in mkb

Goed nieuws voor Nederlandse ondernemers: de Amerikaanse investeerder KKR reserveert namelijk 1 miljard euro voor leningen aan het mkb. Leningenplatform Neos gaat het nieuwe kredietfonds beheren.

Ezra Hakze | Foto: Pixabay 14 augustus 2018

Krediet investering succes

De KKR, dat 167 miljard euro aan vermogen beheert, zal het bedrag in termijnen in het fonds investeren, meldt RTL Nieuws. Vooral bedrijven in Nederland kunnen profiteren van dit bedrag, al wordt 10 procent apart gehouden voor debiteuren in Duitsland. De leningen mogen oplopen tot 10 miljoen euro en voor de terugbetaling accepteert kredietverstrekker Neos langere looptijden en meer risico.

Dat betekent wel dat de rente van een lening ook hoger is dan de 6 procent die banken rekenen. Bij Neos betaal je gemiddeld 9 procent rente. Bedrijven die van het fonds gebruik willen maken worden bovendien uitgebreid gescreend, aldus RTL Nieuws.

Lees ook: Krediet binnen 1 minuut: dit zijn de veelbelovende financieringstrends

De naam van de Amerikaanse investeerders kan bekend in de oren klinken. KKR kwam in 2017 dan ook in het Nederlandse nieuws, toen bekend werd dat de investeerder de margarinetak van Unilever voor 6,8 miljard euro had gekocht.