Nieuws Financiën

Bakkers oliebollen krijgen uitstel

Eigenaars van gebakkramen die azen op een standplaats in Arnhem, hoeven niet in de nacht van 29 februari op 1 maart hun inschrijvingsformulier te versturen. Wethouder Alex Mink heeft onder druk van enkele raadsfracties besloten de aanvraagprocedure op te schorten. Dinsdag bespreekt het college van burgemeester en wethouders van Arnhem het standplaatsenbeleid schrijft De Gelderlander.

Van onze redactie 22 februari 2016

Oliebollen op schaal ANP 1

Lees ook: Een fractie van een seconde te laat is fataal.

Ook wordt dan bepaald hoe er verder wordt omgegaan met de inschrijvingsprocedure. Oliebollenbakker Rocher Meurs en de PvdA- fractie vroegen maandag om uitstel. Mink heeft dat nu via de website overheid.nl bekendgemaakt. De huidige vergunninghouders in Arnhem worden over het besluit apart geïnformeerd.

De gemeente wil het inschrijvingsbeleid voor standplaatsen wijzigen. Voor seizoensstandplaatsen, zoals voor gebakkramen waar in de winter oliebollen worden verkocht, had dat volgens Meurs grote gevolgen. Hij was bang dat hij zijn vaste plek op het Willemsplein en daarmee zijn grootste inkomstenbron zou kwijtraken. Want op 1 maart zou iedere oliebollenbakker een standplaats kunnen aanvragen. Arnhemmers kregen geen voorrang.