Nieuws Financiën

Beach Hotel in Zoutelande opent met extra ster

'Een hotelopening en een hotel dat plat gaat op dezelfde dag,' omschreef Zomidvoorzitter Kees Bierens bij de heropening van het vernieuwde Beach Hotel de bijzondere situatie gisteren in Zoutelande bericht PZC in haar krant donderdag.

Annemarie Zevenbergen 24 maart 2016

Handdoek hotel

De voorman van de Zoutelandse ondernemersvereniging refereerde aan de sloop van het oude hotel De Tien Torens.

Maar het Beach Hotel aan de Duinweg krijgt nieuw leven constateerde eigenaar Michel Kloeg verheugd. Gezien de grote opkomst voor de opening grapte hij: "En het is nu al te klein. Zullen we weer gaan bijbouwen...?"

Het Beach Hotel ontving als kers op de taart ook een vierde ster. Peter Arkenbout van Horeca Nederland overhandigde het bijbehorende schildje aan Kloegs echtgenote Sophie. De renovatie en deels nieuwbouw liep veel vertraging op door bezwarenprocedures. Uiteindelijk werd de klus geklaard in een recordtijd van vijf maanden. Kloeg moet nu nog wel vervuilde grond, gebruikt voor de vorming van een talud, verwijderen. In de grond blijken asbestdeeltjes te zitten. "Ik heb het rapport vandaag gekregen. Binnen vijf weken moet een gecertificeerd bedrijf de grond verwijderen."

Het hotel ging van 41 naar 68 kamers. Rechts zit een nieuw receptiedeel met restaurant. Het andere stuk nieuwbouw herbergt een deel van de hotelkamers.

Het bovengrondse deel van De Tien Torens, ook aan de Duinweg, verdween gisteren grotendeels. Omdat het nu nog 'stormseizoen is, mogen fundering en alles onder de grond pas na 1 april weggehaald. Er mag nu niet in de duinen gegraven worden. Na de sloop begint de bouw van Duinhotel Tien Torens. Een project van hotelier Peter Bommeljé, dat bestaat uit tien luxe hotellodges in een met helmgras beplante 'duintop'.