Nieuws Financiën

Bedrijfsmakelaar V&D Hengelo wil mode in pand

Een grote modeketen. Die zou misschien wel het best in het V&D-pand passen. Er wordt al mee gesproken.

Van onze redactie 19 februari 2016

Vend hengelo lars velthuis

Het grote winkelpand oogt leeg en verlaten. Een dode gevel nu V&D is omgevallen, inclusief La Place. Een gebouw met een totale oppervlakte van zo'n 4.000 vierkante meter. De grootste winkelruimte van Hengelo. "En een mooi pand", zegt bedrijfsmakelaar Sieger Wijnsma. Hij heeft een opgewekte boodschap: een nieuwe invulling van de oude V&D is zeker niet kansloos.

Want Hengelo kent geen andere winkelpanden met zo'n omvang. "En er zijn bedrijven die juist op zoek zijn naar zo'n grote oppervlakte." Dat biedt perspectief. Wijnsma is al potentiële huurders aan het bellen. Eigenaar Mondia Investments heeft hem ingeschakeld om de interesse te peilen: een lokale bedrijfsmakelaar die goed bekend is met de eigenaardigheden van de Hengelose vastgoedmarkt.

Mode"We willen proberen er zoveel mogelijk mode in te krijgen", zegt Wijnsma. "Want in De Brink zijn al veel modezaken gevestigd. Die versterken elkaar." Namen als Piet Zoomers, H&M, Jac Hensen, NewYorker. Het is niet de bedoeling om deze ketens warm te maken voor een verhuizing naar het V&D-pand. Althans, Wijnsma zal ze niet bellen. "Ook C&A niet. Dat is het voordeel van een plaatselijke makelaar. Een grote verhuurder zou dat bedrijf rücksichtslos bellen."

Dat zal waarschijnlijk ook niet nodig zijn, want van de kant van andere modeketens die geen vestiging hebben in Hengelo, bestaat best belangstelling, signaleert hij. "We zijn nu een paar dagen aan het rondbellen, krijgen natuurlijk ook afwijzende reacties, maar een aantal heeft niet negatief gereageerd. We trekken in elk geval niet aan een dood paard. Er is hoop. En Mondia vraagt ook geen idiote huurprijzen. Die zijn marktconform."

Meerdere huurdersHet pand is groot genoeg voor twee of drie huurders. Momenteel praten Mondia en Wijnsma met enkele serieus geïnteresseerde kandidaten. Namen worden in dit stadium niet genoemd. "We zijn nog maar een paar dagen aan het rondbellen. Er zijn ook nog geen onderhandelingen."

Mocht die belangstelling aanhouden, dan wordt de invulling nog een heel gepuzzel, verwacht Wijnsma. "Dat wordt passen en meten. Want het zou best kunnen dat een modeketen voor een Hengelose vestiging de halve begane grondverdieping wil huren en de hele bovenetage." De huurprijs van de eerste etage ligt namelijk een stuk lager dan de begane grond. In dat geval blijft er nog een halve benedenverdieping over. Wijnsma zou het wel weten: "Herenmode. Dat zou mooi zijn."

RestaurantEen restaurant als La Place terug, dat zou ook mooi zijn. Jumbo nam de vestigingen buiten de winkels over. "Dat zouden ze hier ook kunnen doen. Dan moet het restaurant een eigen ingang krijgen. Maar ik schat die kans niet zo hoog in." Hij heeft met de eigenaar ook al over andere mogelijkheden voor de invulling van het pand gesproken, zoals een sportschool. Of appartementen. "Alles ligt eigenlijk nog open", zegt Wijnsma.

Maar er is ingezet op modeketens. En de eerste reacties stemmen hoopval, zegt hij. Het is absoluut geen kansloze missie, verzekert Wijnsma. Hij sluit niet uit dat in de loop van dit jaar het leven terugkeert in het pand.

Foto: Lars Velthuis