Nieuws Bedrijfsoverdracht

Alleeninkt.nl neemt Inktprecies.nl over

Komende weken verwelkomt Alleeninkt.nl ruim 22.000 klanten van de overgenomen online speler Inktprecies. Na zes jaar actief te zijn geweest op de printer-cartridge en tonermarkt, verloor de onderneming haar focus vanwege stijgende advertentiekosten in zoekmachines en nieuwe ontwikkelingen van concurrenten.

Van onze redactie 22 januari 2021

Inkt print overname

Foto: Unsplash

,,Het gaat goed met ons bedrijf”, vertelt mede-eigenaar Daniël Keute. De twee partijen kennen elkaar al een tijdje. Beide webshops zijn gevestigd geweest in Hardenberg en kruisten elkaar soms bij het postkantoor. ,,Het was in het begin toch wel eens frustrerend wanneer je zag dat de concurrent meer postzakken had ingeleverd dan wij. Dit is dan ook dé drijfveer geweest om onze service constant te monitoren en te verbeteren. We hebben nooit veel naar ze gekeken en volgden onze eigen route. Achteraf een goede zet”, aldus mede-inktbaas Nick van Klinken.

Aangename verrassing Alleeninkt.nl

Na de overname is met een zorgvuldig uitgevoerd assessment door Alleeninkt.nl de conclusie snel getrokken om Google Ads-campagnes te staken, alle systemen met elkaar te integreren en een start te maken met het aanbieden van de services zoals Alleeninkt.nl dit voor ogen heeft. ,,Het was een aangename verrassing te zien hoeveel orders de website genereerde zonder enige vorm van marketing.”

''De reden van deze overname zijn het aantal grote partijen die actief zijn in deze markt en de concurrentie die erg hoog is''

Daniël Keute, mede-eigenaar

,,Het langzaam afbouwen van de website is van start gegaan. We stellen klanten op de hoogte en verwelkomen hen bij Alleeninkt.nl. Een uitgebreider aanbod, voor 22.00 besteld = morgen in huis, telefonische klantenservice en betere kwaliteit zijn een aantal verschillen tussen de twee websites. We drukken niet in één keer op de stopknop, want we zijn ons ervan bewust dat mensen bewust klant zijn geworden van de webshop.” Het blijft momenteel dus nog wel mogelijk om een order bij de webshop te plaatsen. ,,Wel laten we graag zien dat wij het beter kunnen”, vertelt Van Klinken.

Concurrentie in markt erg hoog

,,De reden van deze overname zijn het aantal grote partijen die actief zijn in deze markt en de concurrentie die erg hoog is. Klikprijzen zijn flink gestegen waardoor instappen steeds lastiger wordt. We doen ons best alle 22.000 klanten te overtuigen van de meerwaarde van Alleeninkt.nl”, vult Keute aan.

Sta jij ook op het punt om het familiebedrijf over te geven aan de volgende generatie? Of ben jij juist degene dit het binnenkort voor het zeggen heeft binnen het bedrijf? Er komt een hoop kijken bij bedrijfsoverdracht en daarom hebben we dit dossier opgebouwd met daarin allerlei artikelen over dit onderwerp. De do's and dont's, het belang van goede begeleiding tijdens dit proces, een overzicht van jurdische valkuilen; hier vind je het allemaal.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.