Nieuws Bedrijfsoverdracht

Axell Group verkoopt uitzendtak en richt vizier weer op roots

Met de overname van Axell Employment door OTTO Work Force kan het bedrijf zich weer richten op de wortels van de onderneming. Het in Tilburg gevestigde uitzendbureau, dat werd opgericht in de jaren negentig, behoorde tot Axell Group in Diessen.

Van onze redactie 25 februari 2022

Henriette Timmermans Axell Group

Henriette Timmermans vond de verkoop een lastige beslissing. Foto: Axell Group.

De familie Timmermans staat al sinds de oprichting door opa/(schoon)vader Jo in 1933 aan het roer van het familiebedrijf. In 1996 opende het bedrijf haar eerste logistieke vestiging in Polen, in 1999 startte ze de uitzendorganisatie. Axell Logistics en Axell Financial Services in Nederland en Polen worden niet overgenomen en blijven onderdeel van Axell Group. Het gaat dan in Nederland om transport en opslag onder de vlag van Axell Logistics. In Diessen en Etten-Leur heeft het bedrijf diverse opslag- en distributiecentra.

Henriëtte Timmermans, eigenaar van Axell Group vertelt over haar keuze voor deze lastige beslissing: ,,Ik heb een leeftijd bereikt waarop ik graag minder wil gaan werken en meer tijd wil doorbrengen met familie. Mijn kinderen hebben niet de wens om mijn taak in de organisatie over te nemen. Daarom hebben we uiteindelijk het besluit genomen om Employment te verkopen.” Zij vervolgt haar toelichting met een voor haar, en de familie, belangrijke voorwaarden voor de verkoop. ,,Bij de overname van Employment zochten we een gerenommeerde partij die, naar ons idee, de organisatie kan voortzetten en nog verder kan uitbreiden. De kernwaarden van OTTO sluiten naadloos aan bij die van Axell Employment. Wij zijn er daarom van overtuigd dat onze mensen in goede handen zijn bij OTTO en we hebben veel vertrouwen in de bijdrage die zij kunnen leveren aan de verdere groei van het bedrijf.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws