Nieuws Bedrijfsoverdracht

Batavus- en Sparta-producent Accell in handen van investeerders

Accell, de eigenaar van fietsenmerken als Batavus en Sparta, wordt overgenomen door een consortium onder leiding van de Amerikaanse investeerder KKR. Accell kwam met het consortium een overnameprijs van 1,6 miljard euro overeen, maken de partijen maandag bekend. De Nederlandse investeringsmaatschappij Teslin vergroot haar belang in het bedrijf.

NU.nl 24 januari 2022

Sparta fiets logo

De overname is onder voorbehoud en moet nog worden goedgekeurd door concurrentiewaakhonden. Foto: ANP

Accell en de overnemende partijen denken dat het beursgenoteerde bedrijf beter af is in private handen en onderhandelden daarom sinds november over een overname. Accell denkt op deze manier op de lange termijn beter te kunnen groeien. De overnamesom van 1,6 miljard euro komt neer op 58 euro per aandeel, 26 procent boven de slotkoers van vrijdag.

Op dit moment zijn investeringsmaatschappijen Teslin en Hoogh Blarick de grootste aandeelhouders met een belang van respectievelijk 10,8 procent en 7,5 procent, meldt NU.nl. Hoogh Blarick verkoopt het volledige belang aan het consortium. Teslin, dat deel uitmaakt van het consortium, zal na de overname 12 procent van de aandelen bezitten.

'In 2020 had Pon 9,48 procent van Accell in handen, maar dit jaar verkocht de investeerder zijn volledige belang in het bedrijf'

In 2017 ketste overnamebod investeerder Pon nog af

De overname is onder voorbehoud en moet nog worden goedgekeurd door concurrentiewaakhonden. In 2017 ontving Accell al eens een overnamebod van investeerder Pon, maar dat bod vond het bedrijf te laag. In 2020 had Pon 9,48 procent van Accell in handen, maar dit jaar verkocht de investeerder zijn volledige belang in het bedrijf.

Lees ook: Hoe de e-bikes van Stella Fietsen ook het buitenland veroveren

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws