Aangeboden door Marktlink

Branded Content Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht van koffie tot en met champagne, plús toetje

Ondanks de huidige economische onzekerheid blijft het aantal bedrijfsovernames stijgen. Ondertussen daalt de gemiddelde leeftijd van ondernemers die toewerken naar een exit. Toch is verkoop van je bedrijf voor de meeste ondernemers de deal van je leven. De weg daar naartoe wordt begeleid door de experts van M-Ready, onderdeel van fusie- en overnamespecialist Marktlink: En die begint vaak met bedenken wat het gewenste einddoel je zakelijk en privé moet brengen.

Vivienne Groenewoud 14 juli 2022

Marktlink M Ready

M-Ready's trusted advisors Roger van Meer (rechts) en Jeroen Offerman. Foto: Aad van Vliet

Leren van andere ondernemers en experts? Bouwen aan een waardevol netwerk? Het kan allemaal op donderdag 1 september tijdens de vijfde editie van Marktlink Connect. Op het circuit van Zandvoort, één dag voor de eerste training voor de Grand Prix, presenteert Jort Kelder hét kennisevent over bedrijfsoverdracht voor ondernemers die daar binnenkort of over een tijdje aan toe zijn. Het motto? Take it to the Max! Bekijk hier het programma!

Veel werk dus voor M-Ready. Zoveel zelfs, dat het team dit jaar is uitgebreid met trusted advisors Roger van Meer (57) en Jeroen Offerman (52). Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven en het ondernemerschap, begeleiden zij DGA’s en families richting het daadwerkelijke verkooptraject. Van Meer: ,,We zien dat het percentage ondernemers die hun bedrijf willen verkopen ieder jaar toeneemt. Dat is echt iets van de naoorlogse generatie. Het gebeurt ook bij familiebedrijven, nu meer kinderen hun eigen passie willen volgen. Daar is bij hun ouders ook veel meer begrip voor.”

In amper drie jaar tijd is M-Ready opgeschaald van een startup naar een steeds groter wordend bedrijf. Het idee komt uit de koker van Remon Lustenhouwer, partner bij Marktlink. ,,Wat deze constructie zo sterk en uniek maakt, is dat we heel complementair zijn aan elkaar en daarmee een breed palet aan ervaring en deskundigheid bieden.”

'Hoe zit je als mens in de wedstrijd? Wat heb je nodig, zakelijk en privé, om de volgende stap succesvol te kunnen en willen zetten?'

Binnen nu en vijf jaar verkopen

Onderzoek toont aan dat 73 procent van de ondernemers in het mkb hun bedrijf binnen nu en tien jaar overweegt om te verkopen, als de prijs goed is. Van Meer: ,,Soms kan de verkoop van het bedrijf een enorme opluchting zijn. Laatst sprak ik nog een ondernemer die zei: Een zwart gat? Daar heb ik nooit iets van gemerkt. Hij was dankzij ons vorige event in zo’n gigantisch netwerk terechtgekomen, dat hij van het geld van zijn verkochte bedrijf direct een nieuw bedrijf kocht waar zijn dochter nu aan het roer staat en hijzelf een adviserende rol heeft. Het is toch prachtig als je op die manier je kinderen een zetje kunt geven en zelf meer kunt gaan genieten?”

Overzicht bewaken

De rol van de experts van M-Ready is vooral om tijdens het verkoopproces het overzicht te bewaken, zowel bedrijfsmatig als op persoonlijk vlak. ,,Onze kracht schuilt in het feit dat wij op een onafhankelijke wijze verschillende scenario’s kunnen schetsen. Hoe zit je als mens in de wedstrijd? Wat heb je nodig, zakelijk en privé, om de volgende stap succesvol te kunnen en willen zetten? Daarin adviseren is ons dagelijks werk. Ons jaarlijkse event Marktlink Connect is daarop een geweldige toevoeging, omdat het ervoor zorgt dat je van gedachten kunt wisselen en kennis delen met zo’n 600 andere ondernemers. Ondernemers luisteren nu eenmaal het liefst naar andere ondernemers.” Ook benieuwd naar Take it to the Max? Bekijk hier het programma!

''Heb je eenmaal de onderneming verkocht voor een mooi bedrag, dan biedt Marktlink Investment Partners de mogelijkheid om te investeren in de meest vooraanstaande Europese private equity fondsen''

Jeroen Offerman

Investeren in private equity

Dat brede palet eindigt overigens niet bij het ontkurken van de champagne na een succesvolle overname. ,,Bij Marktlink hebben ze goed nagedacht over de klantreis en hier verschillende afsplitsingen in gemaakt”, ziet Jeroen Offerman. ,,De focus ligt niet, zoals bij concurrerende bedrijven, hoofdzakelijk op de verkoop. Dealmakers kijken al in een vroeg stadium mee met een financiële en juridische blik. Heb je eenmaal de onderneming verkocht voor een mooi bedrag, dan biedt Marktlink Investment Partners de mogelijkheid om te investeren in de meest vooraanstaande Europese private equity fondsen.”

Internationale groei

Nu de werkwijze van M-Ready haar meerwaarde heeft bewezen en de basis steeds steviger wordt, ligt uitbreiding in capaciteit en geografisch bereik voor de hand. Voor Van Meer en Offerman was dat al uitdaging genoeg om aan boord te komen. ,,De aanvoer van nieuwe ondernemers is ongekend en het is fantastisch dat wij DGA’s onder de vlag van M-Ready deze dienstverlening mogen aanbieden”, vindt Van Meer. ,,En parallel daaraan kunnen we weer nieuwe trusted advisors opleiden. De internationale groei van Marktlink versterkt de ambitie om M-Ready op termijn ook buiten Nederland uit te rollen”, besluit Offerman.

Op zoek naar kennis over bedrijfsoverdracht? Kom naar Marktlink Connect en leer van ondernemers en experts over de verschillende fasen die elke ondernemer bij de deal van je leven doorloopt. Jort Kelder presenteert het event op circuit Zandvoort, één dag voor de eerste training voor de Grand Prix. Bekijk hier het programma van Take it to the Max!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel

tracking pixel