Aangeboden door Marktlink

Branded Content Bedrijfsoverdracht

'De match is essentieel bij bedrijfsverkoop'

Het besluit om je onderneming te verkopen is er niet een die je over één nacht ijs laat gaan. Er zijn tal van vragen die dan door het hoofd van een ondernemer kunnen spoken. Hoe pak je een verkoop aan? Wie vraag ik om begeleiding? Verkoop ik alles in één keer of kies ik voor een gedeeltelijke exit? Wat is mijn bedrijf nou eigenlijk echt waard? Wil ik betrokken blijven of ga ik van mijn vrije tijd genieten?

Vincent Pastoor 1 september 2020

Vincent pastoor marktlink

Veel ondernemers hebben hun volledige vermogen in het bedrijf zitten, dat kapitaal willen ze uiteindelijk veiligstellen voor later. Bij dit proces komt veel kijken. Je bedrijf verkopen doe je niet iedere dag, en het is misschien wel de belangrijkste zakelijke deal die je in je leven sluit. Je wilt je optimaal voorbereiden op het verkooptraject om daardoor het beste resultaat te behalen voor jezelf, je zorgvuldig opgebouwde onderneming en bijvoorbeeld ook voor de mensen die je in dienst hebt.

Rollercoaster

Een deskundige en ervaren adviseur inschakelen is dan geen onverstandige keuze: een betrouwbare partner die als intermediair optreedt en je meeneemt in het proces. Die je met zijn of haar financiële, juridische en interpersoonlijke ervaring de weg wijst in de rollercoaster die het overnamelandschap soms kan zijn. Deze partner kan optreden als initiator, begeleider én bewaker van het volledige verkoopproces en haalt door kennis en een uitgebreid netwerk het beste voor jou uit de markt. Door met de ondernemer in gesprek te gaan brengt deze partner alle wensen en eisen in beeld om daardoor de beste match tot stand te brengen. Die match is immers essentieel.

Win-winsituatie

Een intermediair heeft kennis van de markt, weet van strategisch geïnteresseerden en kent een groot aantal serieuze partijen die een deel van hun vermogen willen investeren, bijvoorbeeld in de vorm van private equity. Het gaat altijd om het vinden van de juiste combinatie, de ideale match. Levert het voor zowel koper als verkoper een win-winsituatie op? Dan is een overname interessant en wordt het beste resultaat gehaald.

Klappen van de zweep

Een adviseur, partner, intermediair, hoe je het ook wilt noemen, die naast je staat in het proces, is noodzakelijk. Hij of zij kent de klappen van de zweep, weet wat er speelt in de markt, en kan inschatten wat voor jou en jouw onderneming de beste match is.

Vincent Pastoor is partner bij Marktlink. Heb je ook een vraag voor Vincent over bedrijfsoverdracht? Laat dan via onderstaand formulier je gegevens achter.

Contact

Ik wil meer weten over de mogelijkheden rondom bedrijfsoverdracht. Neem contact met mij op: