Nieuws Bedrijfsoverdracht

Dille & Kamille neemt failliete conceptstore Hutspot over

De huis-, tuin- en keukenketen Dille & Kamille heeft sinds 1 februari de Amsterdamse conceptstore Hutspot in handen. Dat meldde ceo Hans Geels dinsdag op Linkedin. Hutspot werd begin januari failliet verklaard.

NU.nl 17 februari 2021

Dille kamille maastricht

Een vestiging van Dille & Kamille in Maastricht. Foto: Dille & Kamille

Dille & Kamille neemt alleen de winkels en het merk over. Eén filiaal, de eerste zaak aan de Van Woustraat in Amsterdam, zal na de lockdown de deuren weer openen. Dat is waarschijnlijk ook het geval voor een vestiging in Eindhoven. De zes overige winkels worden gesloten, meldt NU.nl.

Hutspot wordt webwinkel en lifestylemerk

Het is de bedoeling om de kledingwinkel te herpositioneren als een duurzaam lifestylemerk en 'op zo kort mogelijke termijn' wil Geels uitbreiden naar andere locaties in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam-West. Ook zal het bedrijf een webwinkel openen.

Tekst gaat verder onder de foto van conceptstore Hutspot (beeld: ANP)

Lees ook: Fietsvoordeelshop.nl springt op de e-bike en neemt JUIZZ over

Hutspot werd in 2012 door drie vrienden opgericht als platform voor startende merken. Het begon met een pop-upwinkel in Amsterdam en breidde later uit naar onder meer Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Door de coronacrisis en de winkelsluitingen moest het bedrijf vorig jaar het faillissement aanvragen.

Op 3 januari werd dat ook uitgesproken en begon de zoektocht naar een overnemer, die nu dus gevonden is. Medeoprichter Nick van Aalst blijft betrokken bij de doorstart.

  • Sta jij ook op het punt om een bedrijf over te nemen? Of denk je misschien juist na over verkoop? Er komt een hoop kijken bij bedrijfsoverdracht en daarom hebben we dit dossier opgebouwd met daarin allerlei artikelen over dit onderwerp. De do's and dont's, het belang van goede begeleiding tijdens dit proces, een overzicht van jurdische valkuilen; hier vind je het allemaal.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.