Aangeboden door Centrummanagement Leiden

Branded Content Bedrijfsoverdracht

Gezocht: nieuwe franchiseondernemer voor Oil & Vinegar in Leiden

Al twintig jaar runnen Bennie en Renate Vlasboom de delicatessenzaak Oil & Vinegar in de Haarlemmerstraat in Leiden. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom is het stel op zoek naar een nieuwe enthousiaste franchiseondernemer. Centrummanagement Leiden helpt daarbij.

Crissy Mulder 20 juli 2021

Gezocht franchiseondernemer voor Oil Vinegar in Leiden

In de speciaalzaak vind je ambachtelijke oliën, verrassende azijnen en tal van heerlijke culinaire geschenken uit de hele wereld. Foto: Oil & Vinegar

Centrummanagement Leiden zet zich in om de binnenstad van Leiden bruisend, aantrekkelijk en economisch vitaal te houden. Dat doet de vereniging voor bewoners, bezoekers én ondernemers. Op dit moment zet Centrummanagement Leiden zich in voor Bennie (47) en Renate (49) Vlasblom, eigenaars van de franchiseonderneming Oil & Vinegar in de Haarlemmerstraat. In samenwerking met Centrummanagement Leiden zoeken zij per direct een nieuwe franchiseondernemer die de winkel, met net zoveel liefde voor olijfolie en azijn, zou willen overnemen. Volgens Sofie Dijkhuizen, vestigingsadviseur Centrummanagement Leiden, een prachtige kans voor een startende ondernemer. „Deze winkel straalt passie en ambacht uit. Daarbij staat Oil & Vinegar op een geweldige plek, midden in het centrum, in een geweldige stad. Kortom, een kans die je niet kunt laten schieten.”

(Nieuwe) dromen waarmaken

Familie Vlasblom begon twintig jaar geleden in de Haarlemmerstraat. Volgens Bennie zag Renate een advertentie in de krant en wist ze haar man zo gek te krijgen om samen een eigen franchiseonderneming te starten. „Mijn vrouw en ik zeiden onze vaste contracten in de horeca op en gingen het avontuur samen aan. Midden in het levendige stadshart van Leiden openden wij onze eigen zaak. Twintig jaar lang werkten we met hart en ziel aan het succes van de winkel. Nu is het tijd om het stokje door te geven.” Wat het tweetal precies gaat doen? Dat blijft nog even spannend. „Op dit moment ben ik 47 en Renate 49 jaar. Als we voor ons pensioen nog iets nieuws willen proberen, dan moet dat nú. Ja, dat is spannend, maar geeft ook ontzettend veel energie.”

Wie van het leven geniet, komt graag bij Oil & Vinegar

Vlasblom en CML zien de overname van Oil & Vinegar in Leiden als iets essentieels. Waarom? Omdat deze winkel anders is dan anders en het centrum dus iets extra’s geeft, aldus Vlasblom. „Oil & Vinegar is geen grote keten, maar een specialiteitenzaak met franchiseondernemers. Vakmannen en -vrouwen die er ieder hun eigen draai aan geven. De winkel begon ooit als cadeauzaak. Dat concept groeide uit tot een speciaalzaak in olijfolie en azijn. Vandaag de dag werken we met mooie lokale producten, uit Europa, mét een goed verhaal. En dat trekt aan. Want wie van het leven geniet, komt graag bij Oil & Vinegar.”

‘’Hier werk je met mooie lokale producten, uit Europa, mét een goed verhaal”

In de speciaalzaak vind je ambachtelijke oliën, verrassende azijnen en tal van heerlijke culinaire geschenken uit de hele wereld. De producten worden met zorg geselecteerd en geproduceerd en dat meestal door traditionele familiebedrijven in het land van origine. Daardoor behouden ze hun authentieke smaak en dat proef je, zegt Vlasblom. „Van de olijfolies en azijnen tot de sauzen en pasta's: ál onze producten zorgen voor een ‘wow’ op je bord.”

Je kunt makkelijk je eigen ding doen

Volgens Vlasblom profiteer je bij Oil & Vinegar van de expertise van een grote organisatie én van de vrijheid van een eenmanszaak. „Als franchiseondernemer kun jij hier volledig jouw passie kwijt. Je geniet van de back-up van een grote organisatie, maar krijgt volledig de ruimte jezelf te laten zien en jouw talenten in te zetten.”

‘’Het concept van Oil & Vinegar staat en jij kunt kiezen hoe je daar als ondernemer mee omgaat”

„Bij alle franchiseondernemingen zie je geweldige ondernemersideeën. Zo geeft de één kookdemonstraties en organiseert de ander workshops. Zolang de winkelformule hetzelfde blijft, is alles oké. Je kunt hier dus makkelijk je eigen ding doen. Extra leuk: Als je wilt, kun je in de verschillende Europese landen op bezoek bij de leveranciers. Dat deden mijn vrouw en ik ook regelmatig. Kortom, het concept van Oil & Vinegar staat en jij kunt kiezen hoe je daar als ondernemer mee omgaat.”

Het CML is er voor de stad én haar ondernemers

In zijn zoektocht naar een nieuwe eigenaar krijgt Vlasblom hulp van Centrummanagement Leiden. Deze organisatie zet zich in om ondernemers en andere partijen samen te brengen. Zo realiseert CML samenwerkingsverbanden tussen ondernemers, vastgoedsector, stadspartners en de gemeente. Daar plukt Vlasblom nu de vruchten van. „Het CMl is er voor de stad én haar ondernemers. De lijntjes zijn kort en het netwerk gigantisch.”

Interesse?

Oil & Vinegar Leiden
Telefoon: 071-513 64 55
E-mail: leiden@oilvinegar.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws