Nieuws Bedrijfsoverdracht

Marktlink opent tweede Duitse vestiging in Hamburg

Marktlink, internationaal overnamespecialist met een focus op mkb-bedrijven, heeft Hamburg gekozen als locatie voor zijn tweede kantoor in Duitsland. Hamburg is de tiende vestiging in het Marktlink-netwerk en is erop gericht de groei in de Duitse markt te versnellen.

Van onze redactie 14 februari 2023

Marktlink groei duitsland Fredrik Jonker Henning Kürbis

Henning Kürbis (links) en Fredrik Jonker. Bron: Marktlink

Henning Kürbis is de nieuwe Managing Partner van Marktlink in Hamburg en treedt op als kantoordirecteur. Kürbis heeft 25 jaar ervaring in de overnamemarkt en stapt over van Rödl & Partner, waar hij Associate Partner was.

Economisch klimaat

Henning Kürbis: ,,We constateren een uitdagend economisch klimaat in Centraal Europa. In dit klimaat is het belangrijker dan ooit om de branches te identificeren waar groei te verwachten valt. Ook in uitdagende omstandigheden zijn er immers sectoren te vinden, waar zowel kopers als investeerders interesse in hebben. We helpen onze klanten om consistent gebruik te maken van deze mogelijkheden en het groeipotentieel optimaal te benutten.”

Lees ook: Ondernemer zet in op behoud Amsterdamse cafés: overnamegolf Ramzy Group zet door

Partner Fredrik Jonker van Marktlink: "Vanuit economisch perspectief is Europa één markt. De laatste tien jaar hebben we een grote toename geconstateerd van internationale transacties over de grenzen heen. Het is van essentieel belang dat je als bedrijf een overnameadviseur hebt die lokaal de voelsprieten heeft uitstaan en beschikt over een groot internationaal netwerk om activiteit in andere markten te identificeren. Daarnaast moeten wij de taal van de ondernemers in de regio spreken om hen zo goed mogelijk bij te staan in dit internationale speelveld. Met ons netwerk van 10 kantoren zijn wij in staat zowel lokale als internationale marktkennis in te zetten om de ambities van onze ondernemers waar te maken.

De opening van het kantoor in Hamburg volgt op het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis van Marktlink. Met 150 transacties groeide het bedrijf in 2022 naar een 185 medewerkers. De ambitie is om op termijn nog verder te groeien naar 250 medewerkers. Naast Hamburg wordt er een nieuw kantoor geopend in Rotterdam en er staan nog meer nieuwe kantoren op de planning.

Groei Marktlink

Marktlink is opgericht in 1996. Het bedrijf adviseert midden- en kleinbedrijven over fusies, acquisities en opvolgingsplannen. Het staat bedrijven bij aan zowel de aankoop- als de verkoopkant met transacties tussen de 5 en 250 miljoen euro. Met tien kantoren is Marktlink niet meer puur geconcentreerd in de Benelux, maar heeft het ook kantoren in Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. De duurzame groei van Marktlink is toe te schrijven aan visie en ondernemerschap gecombineerd met de gedrevenheid om transacties succesvol af te ronden. De succesratio van deals ligt daarom rond 95%, nadat Marktlink een mandaat heeft verworven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws