Nieuws Bedrijfsoverdracht

Robert Vis pakt door met MessageBird en neemt Engels techbedrijf over

Een grote overname van topondernemer Robert Vis. De oprichter en ceo van techbedrijf MessageBird neemt voor 35 miljoen dollar het Engelse bedrijf Pusher over, dat real-time webtechnologie levert. Met de overname heeft MessageBird de beschikking over nieuwe tools en functies die ervoor zorgen dat klanten op nog meer manieren met hun afnemers kunnen communiceren dan eerder het geval was.

Van onze redactie 16 december 2020

Robert vis messagebird pusher bedrijfsovername

Robert Vis: ,,Consumenten willen dat bedrijven met hen communiceren zoals vrienden dat doen." Foto: Messagebird

De acquisitie van MessageBird, dat marktleider is in omnichannel cloud communications, volgt kort op de kapitaalinjectie van 200 miljoen dollar die het bedrijf in oktober ophaalde. Het is een volgende mijlpaal voor de organisatie van Vis, die tevens is genomineerd voor de award voor Meest Inspirerende Ondernemer van 2020. Op weg naar een beursgang zorgt de overname voor een transformatie van de manier waarop organisaties met hun klanten communiceren.

Robert Vis: 'Pandemie versnelt digitale transformatie'

,,De wereldwijde pandemie heeft digitale transformatie in alle aspecten van ons leven versneld", vertelt Vis. ,,Consumenten willen steeds vaker dat bedrijven met hen communiceren op de manier waarop ze zelf met hun vrienden communiceren en via de apps die ze gebruiken. Het toevoegen van Pusher aan de MessageBird-familie betekent dat het nog gemakkelijker wordt voor de 15.000 bedrijven die op ons vertrouwen om door middel van messaging met hun klanten te communiceren via het kanaal waar zij de voorkeur aan geven."

Lees ook: Hoe ga je om met vertrouwelijkheid bij een bedrijfsovername?

Dit is de toegevoegde waarde van Pusher voor MessageBird

Van chat-apps en polls tot live sportcommentaar en het in kaart brengen van locaties: Pusher biedt ontwikkelaars mogelijkheden om op grote schaal krachtige real-time functies te creëren. Het bedrijf heeft voor zijn klanten in duizenden apps meer dan 18 triljoen berichten afgeleverd. Bij Pusher in Londen werken 25 mensen. Zij worden onderdeel van het groeiende MessageBird-team.

Het klantportfolio van Pusher dat onder meer bestaat uit GitHub, MailChimp, CodeShip en The Financial Times wordt samengebracht met MessageBird-gebruikers als Deliveroo, Lufthansa Airlines, Heineken, Hugo Boss, Rituals Cosmetics en SAP.

  • Sta jij ook op het punt om een bedrijf over te nemen of denk je juist aan het verkopen van je onderneming? Kijk dan eens in ons dossier over bedrijfsoverdracht. Hierin vertelt topondernemer Marco Aarnink (Print.com) hoe je een bedrijf verkoopt, lees je over het belang van een goede match met de koper/verkoper en staat beschreven waarom goede begeleiding bij dit ingrijpende proces zo belangrijk is.

,,We creëren en onderhouden een complexe infrastructuur zodat ontwikkelaars de real-time functies kunnen bouwen die gebruikers snel nodig hebben, en zich kunnen focussen op de gebruikerservaring”, zegt Max Williams als ceo van Pusher. ,,De overname door MessageBird is een bijzondere kans om de impact en het bereik van het product waaraan we de afgelopen tien jaar hebben gewerkt, te vergroten. We zijn erg enthousiast om van MessageBird een nog betere omnichannel communicatie service te maken dan het al is. Dit doen we door met het toevoegen van een aantal mooie nieuwe functies te zorgen voor uitbreiding en verdieping.”

Lees ook: Hoe beïnvloed ik de waarde van mijn bedrijf?

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.