Nieuws Bedrijfsoverdracht

Deze topspelers uit de drukwerkwereld gaan een wederzijdse participatie aan

Het Print.com van Marco Aarnink heeft een minderheidsbelang verworven in de industriële drukwerkproducent Kampert-Nauta en het onderliggende bedrijf Sparkles. Kampert-Nauta is onderdeel van beheermaatschappij Em. de Jong. Het moederbedrijf van de gelijknamige Koninklijke Drukkerij heeft op zijn beurt een minderheidsbelang in Print.com verkregen.

Van onze redactie 24 maart 2021

Marco aarnink print com em jong minderheidsbelang

De samenwerking met Kampert-Nauta biedt het Print.com van Marco Aarnink de mogelijkheid om nog sneller internationale stappen te zetten. Foto: Print.com

In navolging van eerdere gezamenlijke overnames bouwen beide partijen met dit nieuwe samenwerkingsverband verder aan een toekomstbestendige keten. ,,Een integratie over de volledige keten is noodzakelijk om op lange termijn een bestendig model te hebben en hiermee de productie te kunnen verzekeren”, aldus Print.com-oprichter Marco Aarnink, die tevens lid is van de Raad van Advies van De Ondernemer. ,,Een eerlijk verdienmodel waar de hele keten van profiteert, niet alleen de ‘voorkant’.”

"Onze eigen productiebedrijven blijven zelfstandig opereren, dat betekent toegankelijk en competitief, ook voor andere partijen in de markt. Dat houdt ons scherp"

Marco Aarnink, oprichter Print.com

Lees ook: Openstaan voor het onverwachtse: dít toverwoord helpt

Volop kansen door samenwerking met Em. de Jong

De samenwerking met Em. de Jong biedt volgens Aarnink mooie kansen voor alle partijen. ,,Dankzij de recente investering en de goede synergie tussen alle bedrijven kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de hele drukwerkketen. Alle technieken zijn aanwezig in de groep; large format print, textiel-, digitaal-, offset- en rotatiedruk. Van verkoop en productie tot fulfilment, levering en zelfs de verspreiding."

  • Sta jij op het punt om een bedrijf over te nemen? Of ben jij juist degene die het gaat verkopen? Er komt een hoop kijken bij bedrijfsoverdracht en daarom hebben we dit dossier opgebouwd met daarin allerlei artikelen over dit onderwerp. De do's and dont's, het belang van goede begeleiding tijdens dit proces, een overzicht van juridische valkuilen; hier vind je het allemaal.

De samenwerking biedt Print.com de mogelijkheid om nog sneller internationale stappen te zetten. ,,Daarnaast kunnen we meer investeren aan de productiekant. Em. de Jong staat dan misschien wel bekend als specialist in de rotatiemarkt, maar ook in vellenoffset is het een serieuze speler. Daarbij hebben ze recent geïnvesteerd in een Landa-pers. Voor Print.com is Landa een nieuwe markt en met dit soort investeringen kunnen we veranderingen in het landschap actief omarmen en onszelf blijven vernieuwen in zowel productie als aan de voorkant van het online platform."

Doorbouwen op eerdere gezamenlijke overnames

Deze wederzijdse participatie bouwt voort op eerdere gezamenlijke overnames. Zo sloegen Print.com en Kampert-Nauta in 2019 de handen ineen bij de overname van TMB Image Center B.V. in Schijndel. Een tweede samenwerkingsverband tussen Print.com en Em. de Jong volgde in 2020 toen het consortium Arcis de bedrijven Spotta en Axender overnam. Met deze overname werd een belangrijke stap gezet om de huis-aan-huisbezorging van drukwerk te kunnen waarborgen. Aarnink: ,,Het produceren van drukwerk is één, maar het traject na het drukken en afwerken is net zo belangrijk."

Lees ook: Zó onderneemt Marco Aarnink (Print.com) zich de coronacrisis uit

Betrouwbare leveringen garanderen

,,Samenwerkingen met andere producenten blijven van groot belang. Wij waarderen onze leveranciers enorm en wij produceren ook lang niet alles zelf. Wij werken met vele gespecialiseerde producenten, dit om de meest bijzondere producten aan onze klanten, de creatieve professionals, te kunnen leveren. We bouwen aan lange termijn relaties, met voldoende capaciteit op logistiek handige locaties zodat we betrouwbare leveringen kunnen garanderen. Onze eigen productiebedrijven blijven zelfstandig opereren, dat betekent toegankelijk en competitief, ook voor andere partijen in de markt. Dat houdt ons scherp", aldus Aarnink.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws