Nieuws Belasting

Ondernemers opgelet: belastinguitstel aanvragen kan nog tot 1 januari

Ondernemers die door de coronamaatregelen in zwaar weer verkeren, kunnen nog tot 1 januari 2021 uitstel van belastingen aanvragen. Dat loket was eigenlijk op 1 oktober gesloten, maar wordt heropend nu opnieuw veel bedrijven geraakt worden door de aangescherpte maatregelen.

De Ondernemer / ANP 4 november 2020

Belastingdienst belasting uitstel

Foto: ANP

Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën). Die komt daarmee tegemoet aan een oproep van de senaatsfractie van Henk Otten, die gesteund werd door een meerderheid in de Eerste Kamer. De bewindsman had eerder deze week al laten weten het verzoek welwillend te zullen bekijken.

''Wij willen ondernemers in de gelegenheid stellen alsnog een beroep te doen op het versoepelde uitstelbeleid voor de betaling van belastingschulden''

Hans Vijlbrief, staatssecretaris van Financiën

Onzekere tijd voor ondernemers

Vijlbrief zegt dat er weer een onzekere tijd aanbreekt voor ondernemers. ,,Voor sommigen geldt dat zij tot nu toe hebben kunnen overleven door bijvoorbeeld hun reserves aan te spreken, maar hier niet op kunnen blijven teren. Wij willen hen in de gelegenheid stellen alsnog een beroep te doen op het versoepelde uitstelbeleid voor de betaling van belastingschulden."

Ondernemers die van die mogelijkheid gebruikmaken, krijgen maximaal drie jaar de tijd om hun schuld aan de fiscus af te lossen. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over het aanvragen van bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis.

Lees ook: Belastingdienst: vijf tips voor de btw-aangifte in coronatijd

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.