Nieuws Belasting

Kabinet: werkgever mag thuiswerken straks onbelast vergoeden

Werkgevers mogen hun werknemers straks een kleine vergoeding geven zonder dat hierover belasting moet worden betaald. Het kabinet presenteert vandaag een plan om een maximale vergoeding van 2 euro per dag onbelast te laten. Daarmee worden zaken als de hogere energierekening, koffie, thee en toiletpapier deels vergoed.

Van onze redactie 21 september 2021

Thuiswerken

Foto:

Demissionair D66-staatssecretaris Hans Vijlbrief (Fiscaliteit) geeft daarmee gehoor aan een oproep van ondernemersorganisaties. Het idee achter de thuiswerkvergoeding is dat ook na de coronacrisis meer mensen thuis zullen werken. Werkgevers maken hierover naar verwachting ook afspraken met werknemers. De vergoeding kan daarbij helpen. Het Nibud berekende eerder dat 2 euro per dag kostendekkend moet zijn.

Lees ook: Prinsjesdag 2021: wat doen 'we' aan de belastingschulden van ondernemers?

Het voorstel is onderdeel van het Belastingplan, waarin de voorgenomen fiscale maatregelen voor het komende jaar uiteen worden gezet. Omdat het kabinet demissionair is, is het Belastingplan dit jaar ,,beleidsmatig een stuk kleiner dan vorige jaren", zegt het verantwoordelijke ministerie van Financiën.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers. Actie: ontvang nu €100,- gratis advertentietegoed voor DPG Direct.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws